Rapid și FCSB se vor întâlni sâmbătă seara pe Arena Națională, de la ora 20:00, meciul fiind unul foarte important în lupta pentru titlul de campioană a României la fotbal.

Fani ai RapiduluiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

>> Derby-ul dintre Rapid și FCSB, asistență record în acest sezon

  • Meciul dintre Rapid și FCSB va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Înaintea duelului de pe Arena Națională, FCSB are 64 de puncte, iar Rapidul 52. Între cele două în clasament și-a făcut loc CFR Cluj, dar ardelenii au un meci mai mult disputat.

Meciul ar fi trebuit să se dispute în mod normal pe stadionul din Giulești, dar conducerea Rapidului a dorit ca un număr cât mai mare de fani să poată asista la acest derbi.

Arbitrul meciului va fi Ovidiu Hațegan.

>> VIDEO SuperLiga: Universitatea Cluj, FC Hermannstadt și UTA au ratat calificarea în play-off

Echipe probabile:

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, Iacob, Bădescu - Djokovic, Albu, Papeau - Krasniki, Rrahmani, Burmaz. Antrenor Cristiano Bergodi

FCSB: Târnovanu - Crețu, Ov. Popescu, Dawa, Radunovic - Olaru, Șut, Lixandru - Oct. Popescu, Băluță, Coman. Antrenor Elias Charalambous

„Este un meci foarte important, împotriva echipei de pe primul loc. Va fi un meci de 'care pe care' pentru că noi trebuie să obținem cele trei puncte. Trebuie să jucăm cu un spirit ofensiv pentru a câștiga meciul și, în același timp, va trebui să fim foarte echilibrați pe faza defensivă.

Va fi o atmosferă extraordinară. Mă bucur că vor fi prezenți mulți suporteri de ai noștri. Putem spune că vor scrie istorie, având în vedere că un stadion precum Arena Națională va fi arhiplin. Va fi spectacol” - Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului.

„Nu este o finală, este un meci ca oricare altul înaintea sfârşitului competiţiei. Da, este ultimul meci din sezonul regulat, dar indiferent de rezultat nu se va decide acum campioana.

Rapid este o echipă bună, cu jucători foarte buni, dar dacă vă uitaţi pe clasament valoarea echipelor este foarte apropiată. Nu cred că Rapid este singura echipă care se va lupta cu noi pentru titlul de campioană.

Nu contează foarte mult stadionul pe care jucăm. Arena Naţională este un stadion bun, foarte frumos şi foarte bun pentru jucători. În plus, au loc mulţi suporteri şi va fi o atmosferă frumoasă.

Sper să fie un stadion plin şi o atmosferă frumoasă. Cel mai important lucru este ca jucătorii să îşi facă fanii fericiţi mâine şi sper că se va întâmpla asta” - Elias Charalambous, antrenor FCSB.

Etapa cu numărul 30 a SuperLigii

CFR Cluj – FC Hermannstadt 1-0

Dinamo – UTA 1-0

Petrolul – Sepsi 1-2

FC Voluntari – Universitatea Cluj 0-0

FC Botoșani – Farul 0-0

Rapid – FCSB / sâmbătă 20:00

U Craiova 1948 – Univeristatea Craiova / duminică 20:45

Oțelul Galați – Poli Iași / luni 20:00

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB 64 puncte

2. CFR Cluj 53

3. Rapid București 51

4. Universitatea Craiova 45

5. Sepsi Sf. Gheorghe 43

6. Farul Constanța 43

7. Universitatea Cluj 42

8. FC Hermannstadt 40

9. UTA Arad 40

10. Petrolul Ploiești 35

11. Oțelul Galați 33

12. Poli Iași 32

13. U Craiova 1948 31

14. Dinamo București 29

15. FC Voluntari 28

16. FC Botoșani 20.