Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a inaugurat miercuri o școală de fotbal în Burkina Faso, de unde speră să apară viitoarele vedete ale echipei ardelene.

Jucatorii celor de la CFR ClujFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

CFR Cluj are academie de fotbal în Burkina Faso – Cât a investit patronul Neluțu Varga

Chiar dacă patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, anunța că va deschide o școală în Africa de Sud, Neluțu Varga i-a luat-o înainte.

Pe modelul Emmanuel Yeboah sau Lacina Traore, fotbaliști aduși pe bani foarte puțini din Africa și vânduți pentru multe milioane de euro, ardelenii speră să descopere talente în Burkina Faso, de unde să facă pasul spre SuperLigă.

Proprietarul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a investit 700.000 de euro pentru 51% din Academia de Fotbal Salitas, unde sunt legitimați aproximativ 600 de copii.

„Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine.

Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc.

Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România” – a declarat Neluțu Varga, pentru Fanatik.