Rapid București face spectacol în 2024 și a ajuns la cinci succese consecutive după meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt, încheiat cu scorul de 2-0.

Cristiano BergodiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapidul este cea mai în formă echipă din SuperLiga României în 2024

Rapidul a renăscut în 2024 și a ajuns la cinci victorii la rând în SuperLiga României.

Rapidiștii au învins-o în Giulești pe Hermannstadt cu scorul de 2-0 și s-au apropiat la 6 puncte de liderul FCSB.

La finalul disputei contra sibienilor, antrenorul Cristiano Bergodi s-a declarat încântat de joc și de întreg parcursul echipei de până acum, dar a ținut să sublinieze și faptul că Rapidul a jucat două luni fără un atacant veritabil.

„Concluzii pozitive. Suntem bucuroși, a fost foarte greu. O echipă care era cu un fundaș în plus, ne-a fost greu să-i desfacem. Echipa s-a comportat foarte bine tactic, am îmbunătățit acest aspect.

La pauză le-am spus să aibă încredere și să joace mai puțin individial. Au înțeles bine, au avut încredere. Au intrat foarte bine, am făcut acțiuni frumoase pentru aceste două goluri. Nu am riscat nimic pentru această victorie.

Contează mult că nu am primit gol în cele mai recente două partide. Se spune cîăatacaul e pentru suporteri, dar cu apărarea câștigi campionatul. Au fost mai disciplinați în zona centrală, toți fac zona de apărare și s-a văzut asta.

Asta e normal, fiecare meci câștigat pune presiune pe celelalte echipe, nu doar pe FCSB. Important este pentru noi să câștigăm meciul vitor la Iași, dar e clar că suntem pe un drum bun. E meritul băieților.

Acum e parfum pentru mine, e spectacol. Noi am stat două luni fără atacanți, dar nimeni nu ne-a dat credit că am rămas sus.

Două luni, nu un singur meci!

Scoateți doi jucători și de la celalate echipe, care se luptă pentru titlu, și vedem noi cum vor juca.” - a spus italianul, potrivit Digi Sport.

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB 54 puncte

2. Rapid București 48

3. CFR Cluj 42

4. Universitatea Craiova 38

5. Farul Constanța 37

6. Petrolul Ploiești 35

7. FC Hermannstadt 34

8. Sepsi Sf. Gheorghe 33

9. Universitatea Cluj 33

10. Oțelul Galați 31

11. UTA Arad 31

12. U Craiova 1948 30

13. Poli Iași 28

14. FC Voluntari 27

15. FC Botoșani 19

16. Dinamo București 19.