CFR Cluj a fost învinsă cu 2-1 de Sepsi în etapa a 20-a din SuperLiga României, iar Kyros Vassaras (preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor) a afirmat că la meciul de la Sfântu Gheorghe a fost comisă o eroare.

Sepsi Sfantu GheorgheFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: CFR, învinsă pe terenul lui Sepsi - Șase meciuri fără victorie pentru clujeni

Arbitrii au încurcat liniile la golul prin care Sepsi a învins-o pe CFR Cluj

Damașcan a marcat pentru 2-1 în minutul 85, dar golul nu ar fi trebuit să fie validat, întrucât Mario Rondon (care a participat la fază) se afla în ofsaid în momentul în care a atins mingea. Aici poți vedea faza.

După meci, Vassaras a recunoscut că arbitrii au tras greșit liniile: Mario Rondon (atacantul lui Sepsi) a fost încurcat cu Matei Ilie (fundașul lui CFR).

Astfel, Florian Alexandru Vișan (asistent), Iulian Dima (arbitrul din camera VAR) și Alexandru Filip (asistent VAR) vor fi înlocuiți la următoarele delegări.

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenţie faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roşie fundaşului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR şi asistentul VAR nu pot fi absolviţi de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deşi foarte bine au observat o posibilă poziţie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu uşor de sesizat în dinamica fazei, va suporta şi el consecinţele.

Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală!” - Kyros Vassaras, citat de FRF.

Clasament SuperLiga

1. FCSB 41 puncte / 20 meciuri

2. CFR Cluj 33 / 20

3. Universitatea Craiova 33 / 20

4. Rapid 32 / 20

5. Sepsi 29 / 20

6. U Cluj 29 / 20

................

13. Poli Iași 23 / 20

14. UTA 23 / 20

15. Dinamo 10 / 19

16. Botoșani 9 / 19