Farul Constanța a scăpat printre degete victoria cu Hermannstadt, în etapa cu numărul 16 din SuperLiga României, iar Gică Hagi a lansat acuzații dure la adresa arbitrului Horaţiu Feşnic, care i-a arătat cartonașul roșu.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

>> Gică Hagi a pus tunurile pe arbitraj după remiza cu Hermannstadt

Gică Hagi, suspendat două etape după ieșirea nervoasă de la meciul cu Hermannstadt

Campioana României nu traversează o perioadă deloc bună în campionat. Formația constănțeană nu a mai câștigat din etapa a 12-a în SuperLiga României, iar ultimul meci jucat, cel cu Hermannstadt (scor 1-1), a umplut paharul pentru tehnicianul Farului, care a lansat acuzații dure la adresa arbitrului Horaţiu Feşnic.

Concret, Gică Hagi i-a reclamat centralului că înainte de golul sibienilor, nu a acordat fault în atac la un contact în careul echipei sale, între atacantul lui Hermannstadt și căpitanul Ionuţ Larie.

Imediat după acest moment, Baba Alhassan a marcat pentru oaspeți, iar arbitrul a fluierat finalul partidei. Gică Hagi a alergat nervos către central și i-a reproșat acea fază, moment în care acesta i-a acordat cartonașul roșu.

„Nu trebuie vorbit de echipa noastră, trebuie vorbit de domnul arbitru. M-am dus la el să îl întreb de ce nu a dat fault, că avem VAR. L-am întrebat de ce nu mi-a dat fault, mi-a dat direct roşu. Normal că după aia i-am mai zis şi eu câte una.

Atâta aroganţă, nu se poate. Atât de plin de el! Nu am făcut nimic, decât l-am întrebat. El să se comporte de o asemenea aroganţă, să fie protagonist. 100% e fault!”, a transmis Gică Hagi, la flash interviu.

Liga Profesionistă de Fotbal a luat o decizie în cazul lui Hagi, iar acesta a fost suspendat pentru două meciuri.

„În temeiul art. 53.1 din RD, se sancționează antrenorul Gheorghe Hagi cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 320 lei”, se arată în comunicatul LPF.

Așadar, Gică Hagi nu va fi pe bancă la meciurile cu FC Voluntari și Poli Iași.

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB – 34 p / 16 meciuri

2. CFR Cluj – 31 puncte / 16 m

3. Rapid București – 30 p / 16 m

4. Universitatea Craiova – 26 p / 16 m

5. FC Hermannstadt – 24 p / 16 m

6. Petrolul Ploiești – 22 p / 16 m

..............................................

13. FC Voluntari – 17 p / 16 m

14. U Craiova 1948 – 15 p / 16 m

15. Dinamo București – 10 p / 16 m

16. FC Botoșani – 8 p / 16 m.