Marian Huja a revenit de curând pe gazon după accidentarea suferită la finalul anului 2022, iar jucătorul celor de la Petrolul Ploiești este pe lista lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.

Jucatorii echipei Petrolul PloiestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Marian Huja (Petrolul) este dorit de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

În vârstă de 24 de ani, Marian Huja este unul dintre jucătorii de perspectivă ai Petrolului.

Chiar dacă s-a accidentat grav la finalul anului 2022, acesta a revenit recent în echipa prahovenilor și este în atenția lui Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev.

În ultimele 3 partide, Huja a evoluat 107 minute și a marcat două goluri, cu Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște (Cupa României).

Cu o cotă de piață de 550.000 de euro, Marian Huja este de naționalitate portugheză, însă a transmis recent că și-ar dori să reprezinte naționala României.

„Mă gândesc să aleg România. E visul oricărui fotbalist să joace pentru naţională, să schimbi naţionala, să vii cu un plus. Să îi duci la un Euro. Nu doar să mergi să joci şi gata. Să faci ceva. Nu am cum să refuz dacă voi fi convocat. O să alerg la convocare.” - declara acesta, potrivit Fanatik.

Marian Huja a evoluat pentru echipele de juniori ale celor de la AC Cacem (2007-2010) și Belenenses (2012-2016), iar în 2016 s-a transferat la Watford. Ulterior, după doi ani și jumătate, a lăsat Anglia pentru Danemarca, unde a semnat cu HB Koge. Din 2020, se află la Petrolul.

65 de apariții, 6 goluri și 3 pase de gol are Huja în tricoul celor de la Petrolul Ploiești.