FCSB a fost ținută în șah de FC Voluntari, cele două echipe remizând, scor 0-0, în etapa a 13-a din SuperLiga. Patronul Gigi Becali a explicat că „trebuie să facă experimente” pentru a descoperi pozițiile pe care jucătorii săi dau cel mai bun randament.

Gigi BecaliFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

>> ​VIDEO SuperLiga: FCSB, încurcată de FC Voluntari, după un meci pe contre

Gigi Becali: „Trebuie să facem experimente. Lixandru nu va mai fi inter, iar Băluță nu va mai fi rezervă”

Becali a fost mulțumit de Băluță și Ngezana (cei doi vor fi titulari în următoarele partide), în timp ce Rotariu nu a reușit încă să-l convingă. În plus, omul de afaceri a fost dezamăgit de Compagno și spune că Lixandru nu va mai fi folosit la mijlocul terenului.

„Noi am avut un joc bun, nu foarte bun. Greșeala mea a fost cu Lixandru. Am încercat. Trebuie să facem experimente.

Lixandru nu va mai juca la mijloc. O altă greșeală a fost că a jucat Compagno din primul minut. Dar nu am greșit eu, ci ei. Ne consultăm și mi s-a zis că e în mare formă și am zis să joace cu el.

Băluță e un câștig, poate zice lumea ce vrea. El înseamnă viteză, joc în viteză. Pe Băluță nu îl mai vedeți pe bancă. Deci, Lixandru nu va mai fi inter, iar Băluță nu va fi rezervă.

Dacă jucam de la început cu Băluță și Ovidiu Popescu, dădeam 3 sau 4 goluri până la pauză. Lixandru nu a contribuit deloc. De Băluță îmi place și centru, dar și în bandă. Acolo face și faza defensivă. Când nu e el, se fac incursiuni pe acolo. Roti nu prea se apără. Băluță e foarte bun. Se vede când intră în teren. Fotbalul trebuie jucat în viteză.

Ngezana e fotbalist mare. Și va fi și mai mare. Nu se trece pe acolo. Ngezana va fi titular, chiar dacă va reveni Chiricheș. Să vedem unde va juca Chiricheș. Să-l vedem și pe Lixandru. E posibil să jucăm cu el fundaș central. Dar Dawa e mult mai puternic. Vedem, ne înțelegem acolo” - Gigi Becali, citat de Gazeta Sporturilor.

Gigi Becali: „Avem nevoie de un atacant. Dacă nu luăm unul valoros, jucăm cu Rotariu”

„În cazul lui Rotariu a fost intenția să joace o repriză. E tot greșeala mea. Am zis să joace. Nu pot spune că am fost încântat, nu aveam cum. Dar nu pot spune nici că a jucat gol. El a dat o pasă care putea să se transforme în gol.

Noi avem nevoie de un atacant. Să vedem dacă poate juca el acolo. Eu vă spun gândurile mele, ce fac eu. Ce comentează ei, e problema lor. Becali e pe primul loc. Trebuie un atacant de valoare. Zice Vulturar că a găsit un atacant, l-am studiat și noi, dar nu prea...

Să vedem. Vom lua unul valoros. Dacă nu, jucăm cu Rotariu atacant. Și cu Băluță în dreapta. Și dacă nu merge, schimbăm între ei. Asta până în iarnă, când vom aduce un atacant” - Gigi Becali.

În urma remizei din etapa a 13-a, FCSB rămâne lider detașat cu 30 de puncte, în timp ce Voluntari părăsește locurile de baraj și urcă pe locul 12, cu 13 puncte.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre FCSB și FC Voluntari.

Etapa cu numărul 13 a SuperLigii

UTA – Rapid 2-2

Hermannstadt – Dinamo 4-0

Farul – Universitatea Cluj 1-1

Poli Iași – U Craiova 1948 1-1

Universitatea Craiova – Petrolul 1-3

FCSB – FC Voluntari 0-0

Sepsi – FC Botoșani / luni, 18:00

CFR Cluj – Oțelul / luni, 21:00

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB – 30 p / 13 m

2. CFR Cluj – 26 p / 12 m

3. Rapid – 23 p / 13 m

4. Universitatea Craiova - 22 p / 13 m

5. Hermannstadt – 19 p / 13 m

6. Petrolul – 19 p / 13 m

..........................................

13. Sepsi – 12 p / 12 m

14. UTA – 11 p / 12 m

15. Dinamo – 9 p / 13 m

16. FC Botoșani – 6 p / 12 m.