​Dinamo a anunțat LPF că va juca meciul cu Farul Constanța pe stadionul Arcul de Triumf (vineri, de la ora 21:00), dar arena a fost închiriată de naționala feminină a României și „câinii” nu știu încă unde se va disputa partida din etapa a zecea a SuperLigii.

Dinamo BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Potrivit GSP, administratorii stadionului de lângă Parcul Herăstrău i-au anunțat pe dinamoviști că naționala feminină va juca marți (26 septembrie) împotriva Finlandei, iar gazonul nu permite disputarea a două partide în interval de doar patru zile.

Aceeași sursă informează că Dinamo riscă să piardă meciul la „masa verde”, scor 3-0, pentru că ROAF (Regulamentul de organizare a activității fotbalistice) specifică: „Clubul organizator nu poate schimba ora, ziua, terenul sau localitatea de disputare a jocurilor stabilite de forul organizator, fără aprobarea acestuia, sub sancţiunea pierderii jocurilor respective prin forfait”.

Dinamo nu găsește stadion pentru meciul cu Farul: „Zero din zece”

„Fairplay, zero din zece! De zece zile, Dinamo caută un stadion pentru a disputa meciul cu Farul. Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administrează zece stadioane. Din București și nu numai. Nu dau exemple, mă refer la fenomen, nu la cazuri punctuale.

Am ales, evident, doar stadioane disponibile în ziua respectivă. Nu s-a putut să jucăm pe niciunul dintre cele zece. În unele cazuri, din motive temeinice, în altele… din alte motive. Dar, repet, nu s-a putut pe niciunul din zece.

Vorbim de arene construite din bani publici, care ar fi încasat o chirie semnificativă și care ar fi oferit o bucurie binemeritată câtorva zeci de mii de suporteri. Într-un asemenea context, un răspuns favorabil părea un reflex firesc și rațional din punct de vedere financiar, administrativ, sportiv. Și, totuși, răspunsul favorabil a întârziat să apară.

Nu acuz pe nimeni. Inerția ostilității din societatea noastră nu a fost inventată în fotbal. Trăim într-un colț de lume în care capra vecinului trebuie să moară cu orice preț, inclusiv cu prețul propriei capre. De regulă, privirile aruncate peste gard sunt încărcate cu frică, ură, invidie sau dispreț. Succesul celuilalt deprimă, în loc să motiveze.

Obsedați să ne demolăm reciproc, în loc să construim împreună, n-ar trebui sa ne mirăm că am devenit irelevanți în competiție cu cei pentru care fairplay-ul nu e doar o lozincă sau un drept discreționar, ci o obligație, un mod de viață.

Sunt convins că vom găsi o soluție pentru meciul cu Farul. Trebuie sa găsim. Mereu găsim. Și, în ciuda acestui 'zero din zece', cred că, împreuna cu celelalte cluburi, putem reuși să construim solidar un campionat intern puternic și relevant la nivel internațional.

Acționând rațional și cu fairplay. 'Unu din zece' i-ar putea 'contamina' și pe ceilalți nouă” - Andrei Nicolescu pe Facebook.

Gică Popescu cere reguli clare: „Nici la județeană nu se întâmplă așa ceva”

Situația a fost comentată și de Gică Popescu, președintele Farului, care se declară din nou dezamăgit de starea fotbalului din România.

„Prea multe, prea multe, prea multe se adună! Nu-mi vine să cred, tot așteptăm și mai sunt trei zile până la meci. Probabil, vom fi anunțați vineri dimineață, în ziua meciului: 'Gata, s-a lămurit! Urcați-vă în avion și mergeți la Botoșani că acolo veți juca împotriva lui Dinamo!'

Este jenant! Domnilor, trebuie reguli clare, altfel e bătaie de joc. Trebuie să stăm acum să gâfâim la cheremul tuturor pentru un meci de Liga 1?! Incredibil este amatorismul celor care trebuie să ia decizii.

Dinamo încearcă să joace, dar nici la județeană nu se întâmplă așa ceva. Mai sunt trei zile! Tu, Ligă, să permiți așa ceva?! Trebuie reguli clare, cu 3, 5, 9 zile, câte or trebui, să fie clar unde se joacă. Eu ce fac, unde iau cazare, de exemplu?

Nu ai stadion înainte de începerea campionatului, de ce mai joci?! Trebuie clar, stabilit. Este o situație de plâns! Nu e treaba mea unde să joace, ce trebuie să facă Dinamo, cum te-oi numi, Dinamo, Steaua, Farul, trebuie să ai totul pus la punct.

Așteptăm cu nervii întinși la maximum. Eu i-am propus domnului Voicu azi dimineață: 'Haideți să jucăm la Constanța!' Păi, ce șansă mai avem?! Dânsul a zâmbit. OK, zâmbim, dar zâmbim amar" - Gică Popescu, pentru GSP.