FC Botoșani și-a schimbat recent antrenorul și l-a adus pe Dan Alexa la cârma echipei. Acum, moldovenii au intrat și pe piața transferurilor și au adus un fost internațional român cu experiență.

Romario Benzar în tricoul celor de la Farul ConstanțaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Romario Benzar a semnat cu FC Botoșani

După remiza cu Hermannstadt (2-2) din etapa a 8-a a SuperLigii României, FC Botoșani a anunțat transferul lui Romario Benzar.

Ultima oară jucător la UTA Arad, fostul internațional român a semnat din postura de jucător liber de contract, până la sfârșitul acestui sezon.

Benzar este un jucător format la Academia de fotbal Gheorghe Hagi, iar în România a evoluat pentru Viitorul Constanța (actuala Farul), FCSB și UTA Arad.

În vârstă de 31 de ani, Romario Benzar a mai jucat și în Italia, pentru Lecce și Perugia, și are 19 selecții la echipa națională de fotbal a României.

237 de apariții are fotbalistul pe prima scenă a fotbalului românesc. El poate evolua atât pe postul de fundaș dreapta, cât și pe postul de mijlocaș central sau dreapta.

200.000 de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.

„Bine ai venit, Romario Benzar!

FC Botoșani anunță transferul fundașului dreapta Romario Benzar, un jucător cu experiență atât în țară, cât și în străinătate. În vârstă de 31 de ani, apărătorul lateral este un produs al Academiei Hagi, evoluând în cariera de fotbalist profesionist pentru Viitorul (actuala Farul) Constanța, FCSB, Lecce, Perugia (ambele din Italia) și UTA Arad. Acesta are în palmares atât două titluri de campion al României, cât și un trofeu de câștigător al Serie B, pe lângă participările în cupele europene și cele 19 selecții la Echipa Națională.

Mult succes, Romario Benzar, și cât mai multe reușite în tricoul „roș-alb-albastru”!” - se arată în comunicatul oficial al clubului.