FCSB va juca derbiul cu Dinamo din SuperLiga (etapa a doua) pe Stadionul Ghencea, partida urmând să aibă loc în data de 22 iulie. Victor Pițurcă, fost selecționer al României, nu este de acord cu acest lucru și comentează pe marginea deciziei.

Victor PițurcăFoto: Inquam Photos / Mircea Manole

>> Programul noului sezon din SuperLiga – Duelurile primei etape și marile derbiuri

Victor Pițurcă nu este de acord ca FCSB să joace în Ghencea în SuperLigă

FCSB își dorește de la inaugurarea stadionului Steaua să joace în Ghencea, dar încercările au fost până acum sortite eșecului.

În cele din urmă, formația patronată de Gigi Becali va avea drept să evolueze pe arena din Bulevardul Ghencea.

Într-o intervenție pentru Sport.ro, Victor Pițurcă s-a arătat revoltat de această decizie, fostul selecționer fiind de părere că FCSB nu are ce căuta în Ghencea.

„Cum se întâmplă în România de obicei.... Eu știu că este o lege. Dacă există litigiu, nu ai voie să joci pe stadionul uneia dintre societățile cu care ești în litigiu.

Sunt de acord ca orice club care își dorește să joace pe un alt stadion al unei alte echipe să se înțeleagă și să facă un contract în sensul ăsta și să se poată juca.

Însă când tu, FC FCSB, ești în instanță de ani cu clubul Steaua, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc. Nu știu ce vrei să demonstrezi.

Nu cred eu că George Becali își dorește el neapărat să joace pe acest stadion. Eu cred că lui i se spune să facă lucrul ăsta și el încearcă să îl facă. Acest lucru înseamnă dezbinare, război, certuri și o atmosferă foarte ostilă când vii pe stadionul Steaua. Stadionul a fost al Ministerului Apărării Naționale și așa ar trebui să rămână tot timpul. Eu așa cred.

Am jucat pentru această echipă tot timpul, de când a fost înființată. Nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora că există această echipă în continuare.

Nu văd ca pe un lucru bun ce se întâmplă acum. S-a luat hotărâre politică. Eu cred că Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să accepte acest lucru.

Iar mai departe, a obligat clubul Steaua ca FCSB să joace pe stadion” - Victor Pițurcă, conform sursei citate.

Sezonul 2023-2024 al SuperLigii României la fotbal va debuta pe 14 iulie, atunci când vor avea loc primele două partide: Oțelul vs UTA Arad (de la ora 18:30) și Rapid - Sepsi (de la ora 21:30).

Etapa 1 din SuperLigă, sezonul 2023-2024

Vineri, 14 iulie

Ora 18:30 / Oțelul Galați – UTA Arad

Ora 21:30 / FC Rapid 1923 – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Sâmbătă, 15 iulie

Ora 18:30 / FC Hermannstadt – Farul Constanța

Ora 21:30 / CFR 1907 Cluj - Politehnica Iași

Duminică, 16 iulie

Ora 18:30 / Petrolul Ploiești - Universitatea Cluj

Ora 21:30 / FC U Craiova 1948 - FCSB

Luni, 17 iulie

Ora 18:30 / FC Voluntari – FC Botoșani

Ora 21:30 / Dinamo -Universitatea Craiova

>> Florin Talpan, reacție vehementă după ce FCSB a primit acceptul de a juca pe Ghencea