Dinamo București a reușit după doar un an să promoveze în SuperLigă, iar un mare merit îl are antrenorul principal Ovidiu Burcă, cel care a reușit să ducă echipa în extremis în play-off-ul ligii secunde.

Ovidiu BurcaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Ovidiu Burcă și „nebunii” care au făcut posibilă promovarea lui Dinamo

Dacă la începutul sezonului nimeni nu dădea șanse celor de la Dinamo să promoveze, cu datorii mari și interdicție la transferuri, finalul de campionat a adus bucuria în tabăra „câinilor”.

La finalul dublei manșe cu FC Argeș, antrenorul Ovidiu Burcă nu și-a putut stăpâni entuziasmul și a cântat alături de jucători la finalul interviului.

„Suntem aici datorită lor (n.r. suporterilor), datorită unor nebuni, care nu au abandonat. Victoria este a lor. A fost un parcurs, o excursie fantastică.

Dacă nu crezi, miracolele nu se întâmplă. Când este atât de greu, bucuria este imensă. Sunt fericit pentru ei, s-au chinuit, au plecat dezamăgiți, au susținut clubul și nu au renunțat.

Nici noi nu am renunțat. A fost greu, dar cum am găsit conexiunea cu fanii, s-a produs magia.

La fotbal e posibil orice, e complicat. Încerc să rămân calm, dar începutul reprizei a fost greu. Mă felicit și pe mine, am trecut prin multe ca să ajung aici.

În 2013, când am terminat fotbalului, am vrut să ofer ceva fotbalului românesc. M-am ambiționat să cred în principiile mele. Și în România se poate întâmpla altfel.

Sunt mâhnit de ce s-a întâmplat zilele trecute, lipsă de fairplay (n.r, din partea celor de la FC Argeș). Sper ca în al 12-lea ceas să reflecte ce au făcut. Au făcut fel de fel de acuzații, au încercat să facă un joc murdar.

Un club care nu a făcut ce trebuie, să meargă acasă. Acest lucru ne-a lăsat un gust amar.

Am jucat fotbal ca să învăț tainele meseriei de antrenor. Ăsta a fost visul meu. Avem niște oameni care ne-au dat liniște. O să sărbătorim trei zile și trei nopți” – a declarat Ovidiu Burcă la finalul partidei, pentru DigiSport.