Farul Constanța s-a impus în „finala” play-off-ului SuperLigii, scor 3-2 cu FCSB, după ce oaspeții au condus cu 2-0 și este noua campioană a României, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Gheorghe Hagi si jucatorii echipei Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Farul Constanța – FCSB 3-2 - Echipa lui Hagi este noua campioană a SuperLigii

Constanța este în sărbătoare, după ce Farul a reușit câștigarea titlului de campioană, după o partidă cu un ritm excelent, marcată de o răsturnare spectaculoasă de scor.

FCSB a început excelent partida, iar Adrian Șut a deschis scorul la prima fază de poartă, cu un șut de la aproape 30 de metri, în minutul 9.

Doar opt minute mai târziu, Andrea Compagno a dublat avantajul oaspeților, cu un șut din interiorul careului. Farul s-a trezit abia după 2-0 și a început să pună în pericol poarta bucureștenilor.

În minutul 42, Mateus Santos a redus din diferență cu o lovitură de cap, în urma centrării lui Borza și a ieșirii neinspirate a lui Târnovanu.

După pauză, tot constănțenii au fost mai periculoși, iar egalarea a venit în minutul 58, după o fază prelungită de atac, încheiată cu lovitura de cap a lui Tudor Băluță.

Jucătorii lui Gheorghe Hagi au continuat să atace și să spere până la capăt, iar golul victoriei a venit în minutul 86, când Louis Munteanu a marcat după acțiunea lui Sîrbu.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Farul Constanța acumulează 50 de puncte, cu patru mai mult decât FCSB.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Farul Constanța și FCSB.

Principalele momente ale partidei

Min 90+7: Fluier final. Farul se impune în fața FCSB-ului și câștigă titlul de campioană a României.

Min 90: Cinci minute suplimentare arătate de la margine.

Min 86: GOOOL Farul. Răsturnare de scor la Constanța. Louis Munteanu marchează după o acțiune a lui Sîrbu, iar gazdele sunt campioane la acest scor.

Min 80: Miculescu intră în locul lui Ovidiu Popescu.

Min 77: Schimbare ofensivă făcută de Gică Hagi. FundașulBorza părăsește terenul accidentat, iar în locul său intră atacantul Vlad Morar.

Min 72: Ocazie uriașă pentru FCSB. O fază excelentă lucrată de Enes Sali și Louis Munteanu aduce mingea la Mateus Santos, care șutează din poziție ideală peste poartă.

Min 71: Lovitura liberă executată foarte bine de Florinel Coman este respinsă în extremis de Artean.

Min 66: Încă două schimbări în echipa Farului. Sîrbu și Boli îi înlocuiesc pe Kiki și Nedelcu.

Min 61: Cartonaș galben pentru Nedelcu, după o ținere asupra lui Darius Olaru.

Min 58: GOOOL Farul. Constănțenii reușesc egalarea după lovitura de cap a lui Tudor Băluță, din centrarea lui Casap, în urma unui corner.

Min 56: Dublă schimbare la Farul. Grameni și Mazilu părăsesc terenul, iar în locul lor intră Casap și Sali.

Min 52: Șutul lui Cordea la colțul scurt este reținut de Aioani.

Min 46: Partida s-a reluat cu două schimbări pentru FCSB. Tamm și Octavian Popescu au rămas la cabine, iar în locul lor au intrat Iulian Cristea și Cordea.

Min 45+2: Final de primă repriză.

Min 42: GOOOL Farul. Borza centrează din stânga, Târnovanu iese pe sub minge, iar Mateus Santos marchează cu o lovitură de cap.

Min 40: Încă o acțiune foarte bună a celor de la FCSB, dar șutul lui Compagno din interiorul careului lovește bara laterală.

Min 37: Șutul din interiorul careului al lui Octavian Popescu este reținut de Aioani.

Min 30: Cartonaș galben pentru Tamm, după o intervenție tare asupra lui Mateus.

Min 29: Ocazie pentru Farul, dar Louis Munteanu nu ajunge la centrarea lui Mazilu în fața porții.

Min 22: Șutul din unghi al lui Mateus Santos trece pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min 17: GOOOL FCSB. O minge trimisă în adâncime este preluată perfect de Florinel Coman, care îi pasează perfect lui Andrea Compagno, iar vârful italian dublează avantajul bucureștenilor.

Min 9: GOOOL FCSB. Adrian Șut deschide scorul la prima ocazie de poartă, cu un șut excelent de la aproape 30 de metri, fără șanse pentru portarul Aioani.

Min 1: Arbitrul Radu Petrescu a dat startul partidei de la Ovidiu.

Echipele de start:

Farul: 12. Aioani – 25. Kiki, 17. Larie (c), 18. Artean, 27. Borza – 6. Băluță, 16. Nedelcu, 24. Grameni – 26. Mazilu, 9. Munteanu, 11. Mateus. Manager tehnic: Gheorghe Hagi

Rezerve: 1. Buzbuchi – 4. Doukoure, 5. Boli, 8. Casap, 10. Morar, 20. Cojocaru, 21. Sîrbu, 77. Sali, 98. Popescu

FCSB: 32. Târnovanu – 22. Sorescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic – 8. Șut, 23. Ov. Popescu, 27. Olaru (c) – 10. Oct. Popescu, 7. Coman, 96. Compagno. Antrenor: Elias Charalambous

Rezerve: 99. Vlad – 11. Miculescu, 17. Cristea, 19. Omrani, 24. Nikolov, 26. Oaidă, 28. Pantea, 80. Radaslavescu, 98. Cordea

Partida de la Ovidiu îl are la centru pe Radu Petrescu, ajutat la cele două margini de Mircea Grigoriu și Mihai Marica, iar în camera VAR se vor afla Ovidiu Hațegan și Marius Badea.

Etapa a noua din play-off-ul SuperLigii

Sepsi – CFR Cluj 1-2

Farul – FCSB 3-2

Rapid – Universitatea Craiova / Luni 20:30

Clasamentul play-off-ului SuperLigii

1. Farul Constanța – 50 p

2. FCSB – 46 p

3. CFR Cluj – 42 p

4. Universitatea Craiova – 37 p

5. Rapid – 35 p

6. Sepsi – 26 p