John Ene, antrenor care a pregătit echipa Academica Clinceni în prima ligă de fotbal a României, a murit la doar 52 de ani.

John EneFoto: Captura video / LPF

John Ene a murit la 52 de ani

Ene a suferit un infarct în somn și a fost găsit fără suflare în această dimineață de către fiul său.

„Medicii au spus că a fost un infarct în somn. A fost găsit de fiul său. Noi am aflat în această dimineață. Un coleg de la echipa s-a dus să-l ia pe fiul lui John Ene pentru a merge la școală și așa a aflat ce s-a întâmplat.

Dormea singur într-o cameră, din câte știm. Dimineața, fiul său a auzit alarma de la ceas și nu înțelegea de John nu o oprește. A intrat și l-a văzut așa. A venit și soția lui și au sunat la ambulanță, dar medicii nu au mai avut ce să facă.

A venit la stadion seara, în jurul orei 20:30. Ne-a salutat, dar a zis că nu coboară, că nu se simte bine. Știu că urma un tratament la inimă” - un apropiat al lui John Ene, citat de GSP.

Antrenor de portari, John Ene a ocupat sezonul precedent funcția de antrenor principal interimar timp de 5 etape, după plecarea lui Ionuț Chirilă. O victorie (1-0 vs Dinamo, pe ) și patru înfrângeri a înregistrat acesta pe banca tehnică a ilfovenilor.

Ca fotbalist, John Adrian Ene a fost portar la juniorii echipei Steaua, iar apoi a evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Tractorul Brașov, Lushnja (Albania), Dunărea Giurgiu și Dunărea Oinacu.

În ultima perioadă, John Ene a ajutat clubul FC Olympico Real Dragomirești, unde evoluează fiul său.

„Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag. Nu îmi vine a crede. Aseară ne-am salutat și astăzi s-a întâmplat asta... Of, Doamne! Îți mulțumesc pentru toate vorbele bune și tot ce m-ai învățat. Îmi este greu să spun asta, prieten drag. Dumnezeu să te odihnească în pace” - Ionuț Teodorov, manager general FC Olympico Real Dragomirești.