​Rămasă fără antrenor principal în acte (după demisia lui Leo Strizu), FCSB își caută un tehnician cu licența Pro și ar avea deja trei nume pe listă.

Jucatorii de la FCSBFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Valentin Iliev, favorit să-l înlocuiască pe Leo Strizu la FCSB

Potrivit GSP, favorit să preia banca tehnică a vicecampioanei României este Valentin Iliev. În vârstă de 42 de ani, bulgarul a evoluat ca fotbalist pentru echipa lui Gigi Becali (a mai jucat la Universitatea Craiova) și ar fi un antrenor pe placul patronului.

În 2011, Becali spunea despre fostul fundaș bulgar: „L-aș ține toată viața la Steaua. Se gândește mereu la Dumnezeu. Mi-a cerut voie să plece din cantonament ca să se spovedească de Sfânta Maria”.

Și Daniel Pancu, fost coleg cu Iliev la Terek Grozny, a vorbit despre bulgar: „Era extrem de profesionist și cel mai credincios fotbalist pe care l-am cunoscut. E tatuat din cap până în picioare cu biserici, busturi”.

Jurnaliștii de la Sportal.bg au încercat să explice posibila mutare: „Bomba vine din România: Iliev, favorit să o preia pe FCSB. Iliev este foarte cunoscut în fotbalul românesc. A jucat acolo pentru Steaua și pentru Universitatea Craiova. În sezonul 2018/2019 a fost și antrenorul secund al lui Devis Mangia, tot la Craiova. Valentin așteaptă acum doar decizia patronului”.

Ca antrenor, Valentin Iliev a trecut pe la CSKA 1948, CSU Craiova (secund al lui Devis Mangia), Botev Vratsa, Tsarka Selo și CSKA 1948 II.

Tony da Silva și Adailton, pe lista lui Gigi Becali

A doua variantă pentru Gigi Becali este Tony da Silva, de două ori campion al României cu CFR Cluj (a jucat patru sezoane la ardeleni: 2007-2011).

Tony este acum antrenor secund la Pacos Ferreira (prima ligă a Portugaliei) și este dorit și de FC Argeș, echipă care lupta pentru evitarea retrogradării.

Acesta a mai fost „secund” la Academico Viseu și Freamunde și le-a pregătit pe Oliveirense, Braganca și Vilar Perdizes. În 2019, Tony a lucrat alături de Toni Conceicao la naționala Camerunului.

Ultimul antrenor de pe lista lui Becali ar fi Adailton, fost jucător al celor de la FC Vaslui (2010-2012).

Fostul atacant a fost recomandat de managerul Mihai Stoica și a fost dorit anul trecut de Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani.

Adailton a mai pregătit pe Vigor Carpaneto (Serie D din Italia), iar acum este „interimar” la Juventude (echipă care a retrogradat în liga secundă din Brazilia).