După ce proiectul de lege care permite închirierea mult mai facilă a bazelor sportive ale statului a fost promulgat, iar FCSB ar putea evolua pe terenul din Ghencea, Ministrul Sportului, Eduard Novak și-a exprimat părerea legată de stadionul Steaua.

Stadionul SteauaFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Ministrul Novak crede că Steaua trebuie să își permită întreținerea stadionului

În luna octombrie, președintele PSD Marcel Ciolacu anunțase după o întâlnire cu Gigi Becali că va face tot posibilul ca echipa roș-albastră să poată evolua pe stadionul Ghencea, folosit de CSA Steaua, dar construit din bani publici.

Deși a fost promulgat deja de președintele Klaus Iohannis, proiectul de lege nu a avut încă urmări, FCSB evoluând în partidele considerate acasă tot pe Arena Națională.

Ministrul Eduard Novak susține închirierea stadionului din Ghencea, a cărui administrare necesită multe cheltuieli care ar trebui acoperite.

„Nu suntem în situaţia în care... Să putem să ne permitem acest lux, ca doar o echipă să joace pe un teren, pe un stadion, doar o echipă să aibă acces acolo.

Doar iarba, gazonul, costa 30.000 de euro lunar. Cine plăteşte? Statul?! Trebuie să joace şi altcineva şi să şi încasăm!

N-are sens să vorbim de aceste nume, orgolii! Să vorbim doar de faptul că Steaua trebuie să-şi administreze acel stadion. Măcar să iasă pe 0”, a declarat Eduard Novak pentru Orange Sport.

Ce prevede legea lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat luna trecută pe rețelele de socializare că a depus un amendament pentru facilitarea accesului la bazele sportive ale statului.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.

Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.

Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.

Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.

Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.

Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a anunțat Marcel Ciolacu.