După incidentele de la partida Sepsi Sfântu Gheorghe – U Craiova 1948, patronul Adrian Mititelu a anunțat înainte de decizia Comisiei de Disciplină a FRF că meciurile de pe teren propriu se vor desfășura fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată.

Adrian MititeluFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Jandarmeria confirmă anunțul lui Adrian Mititelu

Înaintea partidei de vineri din etapa a 24-a a SuperLigii, dintre U Craiova 1948 și Universitatea Cluj, Jandarmeria Craiova a oferit o poziție oficială pentru Gazeta Sporturilor.

„Meciul de fotbal se va disputa fără spectatori, însă jandarmii vor fi prezenți pentru a preveni orice încălcare de la normele legale.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.

În cazul în care sunt suporteri care doresc să își susțină echipa în anumite locații din spațiul public, le recomandăm să se manifeste în mod civilizat, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice și să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică”, a anunțat Jandarmeria Craiova pentru GSP.ro.

Suporterii olteni ar putea reveni pe stadionul Giulești

În următoarea deplasare, U Craiova 1948 va juca la București cu Rapid, iar Adrian Olariu, responsabilul de Ordine și Siguranță al clubului din Giulești a lăsat de înțeles că echipa oaspete ar putea avea suporteri în tribune.

„Am urmărit dezbaterile din mass-media ale domnului Adrian Mititelu și ale liderilor de galerie olteni, legate de prezența suporterilor FCU Craiova 1948 la partida cu Rapid, de săptămâna viitoare.

Pentru noi lucrul cel mai important este acela de a juca fiecare partidă de pe Giulești cu stadionul plin, într-o atmosferă frumoasă, așa cum suporterii noștri o fac meci de meci.

Rapid înseamnă spectacol, atât pentru suporterii din stadion, cât și pentru cei care urmăresc meciurile noastre la televizor, dar și pentru simpli spectatori. Iar spectacolul la meciurile Rapidului trebuie să aibă loc atât pe teren, cât și în tribune.

Acesta este ADN-ul Rapidului și este motivul pentru care considerăm că un spectacol înseamnă, în esență, și participarea unei galerii a oaspeților.

Momentan, suntem concentrați 100% pe meciul de sâmbătă seara, cel cu FC Voluntari, un meci extrem de important pentru accederea Rapidului în play-off, și în care sperăm să obținem victoria, cu ajutorul suporterilor noștri minunați, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare pe Giulești.

De aceea, ne dorim foarte mult ca meciul cu FC Voluntari să se dispute, ca de obicei, cu un stadion plin.

Imediat după această partidă, ne vom concentra 100% pe meciul cu FCU Craiova, căutând cele mai bune soluții pentru ca partida să se desfașoare în deplină siguranță și securitate pentru toți spectatorii prezenți pe stadion.

Lucrul acesta se poate realiza doar cu respectarea tuturor normelor organizatorice, specifice unui asemenea meci”, a declarat Olariu, pentru site-ul oficial al clubului.

Partida dintre Rapid și U Craiova 1948, din etapa a 25-a a SuperLigii, se va disputa vineri 10 februarie, de la ora 20:00.