Cazul meciului dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948, întrerupt de arbitru după 26 de minute din cauza scandărilor xenofobe, a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF.

Andrei ChivuleteFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comisia de Disciplină a amânat verdictul

La întrunirea de miercuri a Comisiei de Disciplină a FRF, aceasta a luat decizia să amâne sentința pentru săptămâna viitoare, pe 8 februarie.

Digisport a prezentat în premieră raportul arbitrului Andrei Chivulete, care a luat decizia să suspende definitiv partida din etapa a 23-a a SuperLigii.

„În urma scandărilor xenofobe, efectuate în grup, venite din partea suporterilor din sectorul destinat oaspeților - aici citează: 'ole, ole, etc ...' - am întrerupt meciul în minutul 23 și 6 secunde.

După reluarea jocului, în minutul 25 și 14 secunde, suporterii oaspeți au continuat cu aceleași scandări clare. În urma acestor evenimente, am respectat pasul 2 din ROAF și am suspendat jocul timp de 10 minute, intrând cu echipele la vestiare.

Pe parcursul celor 10 minute, la solicitarea arbitrului, s-au făcut anunțuri, la stația de amplificare, pentru încetarea acestor scandări.

După cele 10 minute, jocul a fost reluat, iar la minutul 25.40, la 26 de secunde de la reluare, suporterii echipei oaspete au continuat, în mod clar, scandând în grup aceeași treabă, fapt pentru care am fluierat, conform regulamentului, sfârșitul jocului, oprindu-l definitiv", a relatat moderatorul Vali Moraru la Digisport.

În așteptarea unei decizii, patronul U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a anunțat că echipa sa nu va mai permite accesul suporterilor pe stadion pe o perioadă nedeterminată.