Mai multi protestatari protibetani au escaladat Golden Gate din San Francisco, acolo unde au reusit sa arboreze mesaje impotriva Chinei, cerand in acelasi timp eliberarea Tibetului si Jocuri Olimpice corecte.

Trei dintre acestia au reusit sa agate de simbolul orasului San Francisco , celebrul pod Golden Gate, mai multe bannere care au putut fi vazute de la mare departe si pe care era scris "o singura lume, un singur vis" si "libertate pentru Tibet".

Cu toate ca incidentele de ieri de la Paris si cele de astazi de la San Francisco au facut inconjurul mapamondului, oficiali din cadrul Comitetului de Organizare de la Beijing asigura ca flacara olimpica va parcurge toti cei 137.000 de km ai traseului pana in China, asa cum a fost stabilit cu mult timp inainte.

Tinand cont de ultimele evenimente nedorite intamplate (flacara olimpica a fost stinsa de patru ori la Paris), Comitetul International Olimpic a precizat ca va lua in considerare o noua strategie pentru itinerariul flacarii olimpice, dar toate acestea dupa terminarea Olimpiadei de la Beijing.

Pana in acest moment, politia californiana a anuntat ca a arestat deja sapte manifestanti care sustin cauza Tibetului.