Transmisia meciurile de fotbal din Premier League de catre Eurosport, care este difuzata doar de UPC Romania, dar nu si de catre companiile RCS&RDS si Romtelecom, este analizata in acest moment de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA), dupa cum a declarat, pentru Mediafax, Laura Georgescu, presedintele CNA.

Primul meci din Premier League difuzat de Eurosport in Romania, cel dintre Liverpool si Cardiff City, a putut fi vizionat integral doar de abonatii la pachetele de cablu si DTH ai companiei de telecomunicaţii UPC.

La RCS&RDS, transmisia meciului a fost intrerupta după 45 de minute, iar la Romtelecom nu a fost difuzata deloc. In schimb, cei doi operatori de cablu au difuzat un program de sarituri cu schiurile.

Contactată de Mediafax, Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, a declarat ca CNA analizeaza situatia, precizand ca din primele informaţii pe care le detine, grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC Romania si Romtelecom privind faptul ca pe Eurosport va fi inserata incepand din 21 decembrie o fereastra cu meciurile din Premier League.

Laura Georgescu a mai spus ca in urma discutiilor avute duminica atat cu reprezentanti ai UPC, cat si cu reprezentanti al Romtelecom nu este vorba despre o schimbare a structurii de programe a Eurosport si nici despre o modificare a siglei. De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispozitia operatorilor de cablu si DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat ca reprezentantii Romtelecom i-au spus ca nu ar fi difuzat sambata meciurile din Premier League din cauza ca nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Potrivit Laurei Georgescu, reprezentantii RCS&RDS i-au spus ca au oprit semnalul meciului din Premier League in momentul in care si-au dat seama ca este vorba despre un alt continut, pentru care Eurosport nu detinea drepturi in Ungaria, Cehia si Slovacia.

Laura Georgescu a mai spus ca din perspectiva legislatiei audiovizualului operatorii de cablu sunt cei care trebuie sa notifice CNA si sa ceara modificarea grilei de programe, in sensul introducerii unei noi televiziuni. Insa, potrivit presedintelui CNA, in cazul de fata nu este vorba despre o noua televiziune, ci de aceelaşi post Eurosport, cu o fereastra dedicata meciurilor din Premier League.

Ea a mai spus ca CNA va continua sa analizeze situatia creata si urmeaza sa poarte o corespondenta si cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezinta in Romania grupul Eurosport.

Pe de alta parte, Laura Georgescu a mai spus ca la 31 decembrie vor expira contractele grupului Eurosport cu RCS&RDS, UPC Romania si Romtelecom pentru difuzarea televiziunilor Eurosport in Romania.

Presedintele CNA a mai declarat ca RCS&RDS a notificat Consiliul, precizand ca poarta negocieri cu Eurosport pentru incheierea unui nou contract si, in cazul in care, negocierile vor esua RCS isi rezerva dreptul sa reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie si sa scoata canalele Eurosport din grila de programe.