Triplul campion mondial Ronnie O'Sullivan a suferit o infrangere surprinzatoare in primul tur al turneului de snooker China Open, in fata tanarului chinez de 22 de ani, Tian Pengfei, cu scorul de 3-5. Posesorul unui wild card, Pengfei a ramas "ca la dentist" in ultima faza a meciului cand adversarul sau a ratat incredibil o bila neagra: "Am fost socat de ultima greseala a lui Ronnie".

Triplul campion mondial ar fi putut sa-l egaleze pe mai tanarul sau adversar la 4, dar a ratat in mod inexplicabil o bila neagra. "Am avut ocazia sa duc scorul la 4-4, dar am ratat prea multe bile in momente cruciale. M-am simtit relaxat, am fost pregatit, dar nu am fost jucatorul mai bun in aceasta seara. In afara de Shanghai si Campionatul Marii Britanii, in acest sezon am fost sub standardul impus de mine", a declarat O'Sullivan.

Tian a ratat sansa de a incheia mai devreme meciul, dar nu a reusit sa introduca in buzunar bila maro. Britanicul a introdus bila maro, pe cea albastra, apoi pe cea roz, dar a ratat incredibil o bila neagra usoara si i-a oferit victoria adversarului sau.

"Am fost socat de ultima greseala a lui Ronnie. A jucat liber si nu a fost precaut. Eu am fost incantat sa joc impotriva lui deoarece este idolul meu. Nu am simtit niciun fel de presiune si am vrut sa invat mai multe lucruri de la el", a declarat tanarul chinez.