Sextuplul campion mondial la snooker, Ronnie O'Sullivan, a avut mai multă bataie de cap înainte de victoria din primul tur de la Crucible, decât în timpul meciului. Deși a pus accentul pe faptul că organizatorii trebuie să protejeze jucătorii, englezul a fost hărțuit chiar înainte de debutul la CM de un fan.

Ronnie O'SullivanFoto: George Wood / PA Images / Profimedia

După un început mai greu, Ronnie O'Sullivan a terminat 6-3 prima sesiune din cadrul primului meci de la CM de snooker, împotriva lui Mark Joyce, debutant al competiției.

În a doua sesiune, ”Racheta” nu s-a mai uitat înapoi și a reușit să se impună cu 10-4 la general.

Dacă în meci Ronnie nu a avut mari dificultăți, înainte de debutul de la Crucible acesta a avut parte de un moment mai puțin plăcut.

Aflat la un restaurant din Sheffield pentru a lua prânzul, un fan s-a apropiat insistent de masa jucătorului, fiind nevoie de intervenția angajaților pentru a-l îndepărta pe fan.

„99% din oameni sunt în regulă, dar întotdeauna există câte unul care creează probleme”, a declarat ”Racheta” cu privire la evenimentul neplăcut.

„Era foarte aglomerat și acel tip a fost un adevărat coșmar. Era supărat și s-a apropiat de mine. I-am zis să stea la distanță. L-am implorat chiar. I-am spus că trebuie să trec prin acest turneu fără probleme”, a continuat Ronnie.

Sextuplul campion de la Crucible a mai adăugat că va încerca să stea cât mai departe de aglomerații pentru a putea finaliza turneul sănătos, scrie BBC Sport.

Înainte de începerea CM, Ronnie O'Sullivan făcea apel la organizatori în vederea oferirii unei anumite protecții jucătorilor pentru a nu se îmbolnăvi de Covid-19.

În optimi, O'Sullivan îl va înfrunta pe învingătorul meciului dintre Anthony McGill și Ricky Walden.

Campionatul Mondial de snooker se desfășoară între 17 aprilie și 3 mai la Sheffield. Organizatorii vor permite treptat prezența spectatorilor în tribune, urmând ca la marea finală, Crucible să funcționeze la o capacitate de 100%.

Meciurile de la CM snooker sunt în direct pe Eurosport.