Între 17 aprilie și 3 mai, fanii snookerului se vor bucura din plin de Campionatul Mondial, organizatorii anunțând că fanii vor putea fi în tribune. Campionul en-titre de la Crucible, Ronnie O'Sullivan, consideră că organizatorii trebuie să protejeze, totuși, jucătorii de fani.

Ronnie O'Sullivan, la masa de jocFoto: Captura YouTube

La startul Campionatul Mondial de snooker, Crucible va fi la aproximativ o treime din capacitate, iar planurile sunt ca la marea finală, arena să funcționeze la 100% din capacitate.

Numărul fanilor va crește treptat, odată cu înaintarea în competiție, iar purtarea măștii de protecție va fi obligatorie.

În aceste condiții, World Snooker Tour a sfătuit jucătorii să nu facă poze cu fanii și să nu semneze autografe la Sheffield, locul de desfășurare a competiției.

Ronnie O'Sullivan a comentat pe marginea deciziilor organizatorilor: „Trebuie să te asiguri că elimini riscul”.

„Ești aici (n.r. la Crucible) să îți faci treaba. Primul lucru important este să ieși negativ la testul Covid. Dacă ieși pozitiv, nu poți juca. Deci ca sportiv nu poți munci dacă ești bolnav”, a declarat campionul en-titre de la CM.

„Nu este faptul că nu ai vrea să stai cu fanii, dar nu vrei să lipsești de la turneu. Sper ca jucătorii să beneficieze de protecție din partea organizatorilor pentru a nu ajunge în situația de a respinge fani în extaz sau cineva care a băut prea mult și vrea să-ți invadeze spațiul”, a mai punctat marele campion la snooker, conform BBC Sport.

Ronnie O'Sullivan își începe sâmbătă cursa pentru al șaptelea trofeu la Crucible împotriva debutantului Mark Joyce.

Cine sunt favoriții

Cap de serie numărul unu la ediția din acest an va fi Ronnie O'Sullivan. Pe aceeași parte de tablou cu marele campion se vor afla, printre alții, Ding Junhui, Stephen Maguire, John Higgins, Mark Williams și Mark Selby.

Ronnie O'Sullivan (1), Judd Trump (2), Neil Robertson (3), Mark Selby (4), John Higgins (5), Kyren Wilson (6), Shaun Murphy (7) și Stephen Maguire (8).

Meciurile de la Crucible vor fi în direct pe Eurosport.