Stephen Hendry a bifat prima victorie de la revenirea în snookerul de performanță, scoțianul trecând într-un duel clasic de Jimmy White. A fost 6-3 pentru Hendry, cel care continuă drumul din calificările CM de la Crucible.

HotNews.roFoto: Hotnews

Capul de afiș al primei zile din calificări a fost de departe meciul dintre Hendry și White. Cei doi se duelaseră deja de 54 de ori în carieră, patru dintre aceste confruntări fiind chiar în finale de CM (de fiecare dată s-a impus scoțianul).

Jimmy a intrat mai bine în meci și a câștigat primul frame. A fost însă doar o alarmă falsă, Hendry fiind pe modul "diesel".

Scoțianul s-a impus în următoarele cinci jocuri consecutive, iar soarta duelului părea deja rezolvată.

White nu a renunțat la luptă, a dat senzația că ar putea produce marea revenire (5-3), dar Hendry a închis duelul cu un break de peste 50 de puncte (scor final 6-3).

S-a jucat după sistemul cel mai bun din 11 frame-uri (primul la șase).

În turul doi al calificărilor, Stephen Hendry îl va întâlni pe chinezul Xu Si, locul 82 în ierarhia mondială. Duelul va avea loc miercuri seara.

Ce a spus legendarul Hendry după meci

"Nu sunt mulțumit de felul în care am jucat amândoi, speram că amândoi vom juca bine și va fi un meci grozav. A existat o mulțime de tensiune. Am încercat să mă relaxez și să mă bucur de ocazie.Când privim înapoi la finalele pe care le-am jucat vedeam că aveam acțiuni naturale. Acum totul a fost bâlbâit și fragmentat, timpul nostru mediu de stat la masă a fost de 4 minute.

Singurul moment în care am găsit ceva ritm a fost când m-am distanțat la 5-1. Ceva s-a aprins în mine - acel instinct de a ciupi un frame. Și am câștigat un joc când aveam nevoie de un snooker - acesta este un moment de colecție. Așadar, au existat câteva momente importante și trebuie să fiu mulțumit de victorie" - Stephen Hendry.

"Ritmul pe care îl am la masa de antrenament nu pot să-l susțin și la meci. Au fost doar câteva lovituri pe care le-am executat bine în seara asta.

Nu cred că am speriat pe nimeni cu această performanță și voi fi din nou subordonat în următorul meu meci. Voi încerca să mă bucur de joc și să-mi mențin așteptările scăzute. Este prea devreme pentru mine să mă calific la Crucible. Fiecare meci este un bonus și mă ajută să mă obișnuiesc să fiu acolo. Sezonul viitor va fi o chestiune diferită, deoarece voi avea un snooker mai competitiv.

Cine știe, s-ar putea să mă întorc miercuri și să joc mai bine, dar în jocul meu sunt slăbiciuni care nu vor rezista la patru meciuri. Scopul meu în acest moment este doar să-mi îmbunătățesc jocul", a conchis Hendry, citat de Eurosport.

De știut:

  • Este pentru prima dată după o pauză de 33 de ani când Hendry este obligat să joace calificări pentru a ajunge la Campionatul Mondial.
  • Pentru a ajunge pe tabloul principal de la CM, Stephen Hendry va fi obligat să treacă de alte trei tururi de calificare.

Hendry are șapte titluri mondiale în CV: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 și 1999.

Cum arată ierarhia campionilor mondiali:

1 Stephen Hendry 7 (de alte două ori finalist)

2 Steve Davis 6 (2)

2 Ronnie O'Sullivan 6 (1)

2 Ray Reardon 6 (1)

5 John Higgins 4 (4)

6 Mark Williams 3 (1)

7 John Spencer 3 (1)

7 Mark Selby 3 (1) etc.

Campionatul Mondial de Snooker din 2021 va avea loc în perioada 17 aprilie - 3 mai. Competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.