Dominic Thiem (8 ATP) este primul finalist al întrecerii masculine de la Roland Garros, austriacul punând capăt aventurii lui Marco Cecchinato (72 ATP) pe zgura pariziană. Thiem, eliminat în semifinale la ultimele două ediții ale competiției de la Paris, s-a impus în trei seturi, scor 7-5, 7-6(10), 6-1, reușind să se califice pentru prima dată într-o finală de Grand Slam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Italianul Marco Cecchinato a trăit la Roland Garros cea mai frumoasă perioadă din carieră, a luptat cu toate forțele pentru un loc în finală, Dominic Thiem reușind să se impună cu greu în primele două seturi, scor 7-5, 7-6(10).

În actul al doilea, italianul a salvat patru mingi de set și a avut trei șanse de a egala scorul la seturi. Thiem s-a impus în cele din urmă după un tie-break nebun, fructificând a cincea mingea de set. A fost momentul în care Cecchinato s-a prăbușit, în actul al treilea nu a mai contat în joc, iar Thiem a defilat. A fost 6-1 pentru austriac, după numai 28 de minute de joc.

"Cheia a fost setul al doilea. Dacă l-aș fi pierdut, meciul ar fi fost strâns", a spus Thiem, la finalul partidei.

În vârstă de 25 de ani, Cecchinato i-a eliminat până în semifinale pe: Marius Copil (94 ATP), după un meci maraton de cinci seturi, Marco Trungelliti (Argentina, 190 ATP), Pablo Carreno-Busta (Spania, 11 ATP), David Goffin (Belgia, 9 ATP) și Novak Djokovic (Serbia, 22 ATP).

Thiem îl așteaptă în finală pe învingătorul partidei dintre Rafael Nadal (1 ATP) și Juan Martin del Potro (6 ATP).