​Cu bagajele aproape făcute după un prim set în care a tras cu arcul fără săgeți (2-6), Simona s-a trezit la timp, și-a adus aminte că are meci pe Chatrier și s-a comportat ca una dintre marile favorite la câștigarea trofeului de la Roland Garros. Halep este în turul doi la Paris, competiție unde a disputat de-a lungul timpului două finale (2014, 2017).

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep - Alison Riske 2-6, 6-1, 6-1 (1h 34 min).

Aici poți urmări desfășurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Alison Riske.

Lume puțină la începutul meciului

Simona Halep a intrat pe teren a doua, primind aplauze zgomotoase. A fost însă vorba de doar câteva sute de spectatori, arena Philippe Chatrier fiind aproape goală în momentul în care cele două au pășit pe zgura centralului (cu câteva minute înainte de ora locală 11). Primul steag al României a apărut la finalul încălzirii, la una din peluze.

Echipament

La primul Grand Slam împreună, Nike i-a pregătit Simonei un echipament "a la Rafael Nadal" - varianta feminină bineînțeles, culoarea fiind aceeași (turcoaz), încălțările asemănătoare.

Vreme capricioasă la Paris

În drum spre complex, soarele parizian zâmbea frumos, în toată splendoarea, fiind o adevărată zi de vară. În doar 15-20 de minute, totul s-a schimbat, cerul s-a întunecat, iar ploaia a stat parcă mereu la "pândă".

Primul game, unul de șase minute

Cu americanca la serviciu, primul game al confruntării a fost unul de peste șase minute. S-au schimbat multe mingi de pe baseline, zona de confort a celor două jucătoare.

"Săgețile" aruncate în lojă

Momentele dificile pot fi observate fără mari eforturi chiar și din înaltul tribunei de pe Chatrier. La multe dintre schimburile în care lucrurile nu au mers cum și-a dorit (a pierdut), Simona arunca adevărate "săgeți" cu privirea către loja sa, încercând parcă să spună: "Nu merge, ce nu merge?"

Primul pumn strâns a venit devreme

Simțind că o așteaptă un meci dificil, de luptă, Simona a strâns rapid pentru prima dată pumnul (în semn de victorie) la 1-0, atunci când a salvat o minge de break a americancei.

Primele semne de îngrijorare din loja Simonei

La 3-0 pentru Alison, după o eroare cu o dreaptă în cross lung, din loja Simonei au apărut primele semne de îngrijorare, traduse printr-un dat din cap îndelungat, sinonim cu "așa nu".

0-5, bucuria jurnaliștilor spanioli

În spatele meu, la masa presei, doi jurnaliști spanioli își freacă mâinile și vorbesc despre cât de bine ar pica o eliminare prematură a Simonei Halep. Ei fac calcule și pomenesc de mai multe ori numele uneia din jucătoarele lor - Garbine Muguruza. "De multe ori, Simona este cu moralul, nu poți să câștigi în așa fel", spune un jurnalist britanic.

Adevărata Simona apare timid la 0-5

Condusă cu 5-0 pe tabelă, Simona accelerează și face diferența într-un schimb alert cu forehand-ul pe contre-pied. Este însă prea puțin pentru moment. Un prim lucru bun s-a întâmplat totuși, acel zero imens din dreptul liderului mondial a fost înlocuit pe tabelă.

Halep pierde setul (6-2, după 39 de minute) și dă cu mingea de nervi. Problema e însă doar la ea, iar statistica vorbește cât se poate de clar despre acest lucru: 4 lovituri câștigătoare și 15 erori neforțate. De cealaltă parte, Alison are balanță pozitivă: 13/10.

Primul oftat al lui Darren

Impasibil ca de obicei, Darren Cahill nu a schițat nimic după pierderea categorică a primului set. A oftat însă după un schimb care i-a revenit Simonei la mare luptă (în game-ul al doilea al manșei secunde).

Rulează alt film pe Chatrier în setul al doilea

2-0, primul punct al game-ului cu numărul trei. Deplasată de adversară dintr-un colț în altul, Simona scoate din joben celebrul său rever în lung de linie - execuție apreciată de publicul de pe Chatrier: s-a putut auzi un "oau" colectiv.

Lumea aplaudă, Țiriac nu prea

4-0 și 30-0 pe serviciul adversarei, Simona câștigă un schimb de la fileu în mai mulți , tribuna o aplaudă, însă Ion Țiriac comentează dezaprobator în loja sa aflată la o aruncătură de băț de zgura de pe central - știe că punctul ar fi trebuit câștigat mult mai devreme...

Alison evită "bagel-ul" (6-1), însă pierde setul al doilea după doar 22 de minute. Simona a dat restart-ul la timp...

Vocală și cu mintea pe teren

Zgomotele produse de Simona sunt din ce în ce mai puternice ("începe să o prindă din urmă pe Sharapova", îmi spune un jurnalist israelian), însă ele sunt direct proporționale cu situația din teren: Halep este în sfârșit în deplin control: 3-0 în decisiv.

Scurta eliberatoare

Cu încrederea la cote înalte, Simona își permite să facă și spectacol, iar publicul îi apreciază o scurtă de mare rafinament. Un passing al adversarei anulează prima minge de meci (la 5-1, 40-0). Nimic de făcut la a doua: aplauzele sunt pentru Halep, ea este cea care merge în turul al doilea. În loja ei, parinții jucătoarei noastre se felicită cu Virginia Ruzici. Da, a fost un meci care le-a pus la încercare toate simțurile.

Cum ar fi fost?

Concluzia este dată de doi dintre agenții de securitate care se află la intrarea pe arena centrală, care discută glumind: cum ar fi fost să fie eliminate cele două finaliste de anul trecut chiar din primul tur? Din fericire, întrebarea nu mai este de actualitate...

De știut

Halep o va întâlni în turul doi pe americanca Taylor Townsend (SUA, 72 WTA), beneficiara unui wild-card, care a învins-o pe Myrtille Georges (Franța, 222 WTA), scor 6-4, 6-2. Simona Halep a intalnit-o o singură dată pe Taylor Townsend, în 2017, în primul tur de la Cincinnati, unde s-a impus cu 6-4, 6-1.