Barcelona - Valencia, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 29 aprilie, de la ora 22:00, pe Estadi Olimpic Lluis Companys, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona, ca şi ieşită din lupta pentru titlul de campioană, şi Valencia, care mai speră la un loc de cupă europeană, se întâlnesc în ultima partidă a etapei a 33-a din LaLiga.

Barcelona este pe locul 3, cu 70 de puncte, la 14 distanţă de liderul Real Madrid, în faţa căruia a pierdut, în deplasare, în etapa precedentă, scor 2-3, şi la unul în urma celor de la Girona (cele două echipe clasate mai bine au jucat deja în această etapă), şi vine după patru victorii şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat.

În acest interval, echipa antrenată de Xavi Hernandez (care a revenit asupra plecării şi negociază un contract începând din vară) a fost eliminată în sferturile de finală din Champions League, după 3-2 în deplasare şi 1-4 acasă cu PSG.

Catalanii au bifat 12 succese, o remiză şi trei eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul echipei este Robert Lewandowski, cu 13 reuşite în LaLiga.

Atenţie, înainte de eşecul cu marea sa rivală, din El Clasico, singurul în ultimele 11 runde susţinute în LaLiga, Barcelona a avut patru victorii consecutive, toate la zero!

Valencia ocupă locul 8, cu 47 de puncte, la patru distanţă de Real Sociedad, care e pe 6, poziţie care asigură participarea în Conference League (bascii au evoluat deja în această rundă), şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din LaLiga.

În deplasare, echipa antrenată de Ruben Baraja a bifat cinci succese, trei remize şi opt eşecuri în acest sezon intern, iar cel bun marcator al „liliecilor” în campionat este Hugo Duro, cu 12 goluri.

De menţionat că Valencia are două victorii cu 1-0 în ultimele două deplasări din campionat, venite însă după trei înfrângeri consecutive!

În meciul din tur, disputat pe 16 decembrie 2023, Valencia şi Barcelona au remizat pe Mestalla, scor 1-1, după golurile marcate de Guillamon (70), respectiv, Joao Felix (55); Valencia n-a mai învins-o pe Barcelona din 2020, de la un 2-0 reuşit pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în mecul Barcelona - Valencia.

Barcelona - Valencia 1

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol