Farul Constanţa - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 5-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, vineri, 19 aprilie, de la ora 20:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanţa şi CFR Cluj, echipe aflate în luptă directă pentru un loc de Conference League, deschid etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga.

Farul Constanţa este pe locul 4, cu 29 de puncte, la două distanţă de CFR Cluj care este pe 2, poziţie care asigură participarea în Conference League (echipa de pe locul 3 va susţine un baraj cu învingătoarea meciului eliminatoriu din play-out), şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în cele patru partide din play-off, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1.

Echipa lui Gică Hagi a pierdut singurul meci disputat acasă în acest play-off, scor 0-1 cu FCSB (în sezonul regulat a avut cinci succese, şapte remize şi trei eşecuri pe teren propriu), iar golgheterul echipei este Louis Munteanu, cu opt reuşite în SuperLiga.

„Suntem conştienţi că întâlnim un adversar foarte puternic, dificil, dar singurul nostru obiectiv e să câştigăm. O victorie ne poziţionează acolo sus, în lupta pentru a participa în Europa. Va fi greu, mereu am avut meciuri dificile cu CFR Cluj, dar am şi obţinut rezultate pozitive cu ei”, a spus Gică Hagi.

CFR Cluj ocupă locul 2, cu 31 de puncte, tot atâtea câte are şi Universitatea Craiova, care este pe 3, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în acest play-off, iar în etapa precedentă a pierdut acasă, în faţa celor de la FCSB, scor 0-1.

Ardelenii sunt neînvinşi în cele două partide din play-off disputate în deplasare, 1-1 cu Sepsi şi 4-1 cu Rapid (au cinci succese, patru remize şi şase înfrângeri pe terenuri străine în sezonul regulat), iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Philip Otele, cu 13 goluri.

„Urmează un joc în care se întâlnesc două echipe cu două stări de spirit diferite. Farul Constanţa vine după o victorie, noi după o înfrângere dureroasă. Nu putem să nu ne luptăm pentru locul doi”, a spus Francisc Dican, antrenorul principal al celor de la CFR Cluj.

În cele două meciuri directe din sezonul regulat, CFR Cluj s-a impus în tur, acasă, scor 3-1 (Muhar 31, 64, Juricic 68 / Budescu 24), pentru ca, în retur, pe terenul celor de la Farul Constanţa, să se înregistreze un egal, scor 1-1 (R. Deaconu 65 / Ajeti 82).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Farul Constanţa - CFR Cluj.

Farul Constanţa - CFR Cluj
X2
Cotă
1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol