Liverpool - Crystal Palace, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 14 aprilie, de la ora 16:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool are nevoie de victorie pentru a se menţine în lupta pentru titlul de campioană a Angliei şi porneşte ca favorită în partida cu Crystal Palace, una dintre cele mai interesante ale etapei a 33-a din Premier League.

Liverpool ocupă locul 3, cu 71 de puncte, cu două mai puţine decât liderul Manchester City, care a jucat însă în această rundă, şi la egalitate cu Arsenal, care e pe 2, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul lui Manchester United, scor 2-2.

În acest interval, echipa lui Jurgen Klopp a fost eliminată în sferturile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), după 3-4 în deplasare cu Manchester United, şi a pierdut prima manşă a sferturilor de finală din Europa League, 0-3 pe teren propriu cu Atalanta (returul este programat joi, 18 aprilie).

Liverpool este lider într-o ierarhie a meciurilor disputate acasă în actuala stagiune din Premier League, cu 42 de puncte acumulate după 13 succese şi trei remize (doar Manchester City mai este neînvinsă pe teren propriu), iar cel mai bun marcator al echipei este Mohamed Salah, cu 17 goluri.

Atenţie, în ultimele opt partide susţinute în campionat, Liverpool nu a avut nici o înfrângere, înregistrând şase victorii şi două rezultate de egalitate (ultimul eşec a fost pe 4 februarie, la Londra, 1-3 cu Arsenal)!

Crystal Palace este pe locul 15, cu 30 de puncte, cu cinci peste poziţiile retrogradabile, şi vine după două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din Premier League, iar în runda precedentă a cedat acasă în faţa celor de la Manchester City, scor 2-4.

Echipa lui Oliver Glasner, instalat în februarie în locul lui Roy Hodgson, are trei succese, cinci remize şi opt eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterii ei sunt Jean-Philippe Mateta şi Odsonne Edouard, fiecare cu câte şapte reuşite în Premier League.

Atenţie, Crystal Palace a avut o singură victorie în ultimele nouă etape din campionat, 3-0 acasă cu Burnley (în rest a înregistrat trei rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri).

În meciul din tur, disputat pe 9 decembrie 2023, Liverpool s-a impus în deplasare în faţa lui Crystal Palace, pe Selhurst Park, scor 2-1 (Salah 76, Elliott 90+1 / Mateta 57p).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Crystal Palace.

Liverpool - Crystal Palace


1
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol