Newcastle - Tottenham, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 14:30, pe St. James’ Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Newcastle, departe de ceea ce a arătat în sezonul trecut, şi Tottenham, care încearcă să revină în Champions League, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 33-a din Premier League.

Newcastle este pe locul 8, cu 47 de puncte (mai are o restanţă de disputat), cu şanse doar la o poziţie de Conference League, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul lui Fulham, scor 1-0.

În acest interval, echipa lui Eddie Howe a disputat şi două partide în FA Cup (Cupa Angliei), trecând în deplasare de Blackburn, echipă din Championship (liga a doua), în optimile de finală, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după executarea loviturilor de departajare, dar fiind eliminată în sferturile de finală, 0-2 în deplasare cu Manchester City.

Newcastle a bifat zece succese, trei remize şi trei eşecuri în meciurile jucate pe teren propriu în această ediţie de campionat, iar golgheterul echipei este Aleksander Isak, cu 15 reuşite în Premier League.

Tottenham ocupă locul 4, cu 60 de puncte (mai are o restanţă de disputat), tot atâtea câte are şi Aston Villa, echipa de pe 5, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci etape, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Nottongham cu 3-1.

Radu Drăguşin, internaţionalul român al echipei lui Ange Postecoglou, nu a evoluat deloc în ultimele două meciuri, dar a strâns până acum şase apariţii în Premier League, două ca titluar şi integralist şi patru din postura de rezervă (în alte cinci ocazii a rămas pe bancă).

În partidele disputate în deplasare în acest sezon din Premier League, Tottenham a bifat şase succese, şase remize şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Heung-Min Son, cu 15 goluri.

În meciul din tur, disputat pe 10 decembrie 2023, Tottenham s-a impus la Londra în faşa lui Newcastle cu 4-1, după golurile marcate de Udogie (25), Richarlison (38,60) şi Son (85p), respectiv, Joelinton (90+1).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Newcastle - Tottenham.

Newcastle - Tottenham GG


Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol