Metz - Lens, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul Franţei, este programat, vineri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe Stade Saint-Symphorien, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Metz, aflată în cursa pentru salvarea de la retrogradare, şi Lens, care vrea să termine sezonul pe unul dintre locurile care duc în viitoarea ediţie a cupelor europene, deschid etapa a 29-a din Ligue 1.

Metz ocupă locul 17, direct retrogradabil, cu 23 de puncte, la trei distanţă de Lorient, care e pe 16, poziţie care asigură disputarea barajului de menţinere-promovare în Ligue 1, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui Brest, scor 3-4 (are 17 înfrângeri, cele mai multe din toate echipele, în acest sezon din Ligue 1).

Echipa antrenată de Ladislau Boloni este ultima într-o ierarhie a partidelor disputate acasă în actuala ediţie din Ligue 1, cu doar nouă puncte acumulate după două succese, trei remize şi opt eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Georges Mikautadze, cu şapte goluri (atacantul georgian s-a întors în iarnă, sub formă de împrumut, de la Ajax, unde fusese transferat în vara anului trecut pentru 16 milioane de euro).

Lens este pe locul 6, cu 43 de puncte, la doar unul în spatele lui Nice, care ocupă poziţia de Conference League, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din Ligue 1, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Le Havre, scor 1-1 (a marcat cel puţin un gol în ultimele opt meciuri oficiale).

În partidele jucate în deplasare în acest campionat, echipa antrentă de Eric Sikora a bifat cinci succese, patru egaluri şi cinci eşecuri, iar golgheterul ei este Elye Wahi, cu şapte reuşite în Ligue 1.

În meciul din tur, disputat pe 16 septembrie 2023, Metz s-a impus în deplasare în faţa lui Lens, pe Stade Felix Bollaert, scor 1-0, după golul marcat de Asoro (37).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Metz - Lens.

Metz - Lens
X2
Cotă
1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol