Manchester United - Liverpool, meci contând pentru etapa a 32-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 7 aprilie, de la ora 17:30, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester United şi Liverpool se întâlnesc într-un nou episod din cea mai mare rivalitate din fotbalul englez, Northwest Derby, în capul de afiş al etapei a 32-a din Premier League.

Manchester United este pe locul 6, cu 48 de puncte (mai are o restanţă de disputat), la 14 distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut dramatic pe terenul lui Chelsea, scor 3-4 (a primit ultimele două goluri după minutul 90!).

În acest interval, echipa lui Erik ten Hag s-a calificat în semifinalele din FA Cup (Cupa Angliei), după ce le-a eliminat pe Nottingham Forest, scor 1-0 (d), şi Liverpool, scor 4-3 (a), urmând să joace pentru un loc în marea finală pe terenul lui Coventry, echipă din Championship (21 aprilie).

În meciurile disputate pe teren propriu în actuala ediţie din Premier League, „diavolii” au bifat opt succese, o remiză şi cinci eşecuri, iar cei mai bun marcatori al echiei în campionat sunt Alejandro Garnacho, Rasumus Hojlund, Scott McTominay şi Marcus Rashford, fiecare cu câte şapte goluri.

Liverpool ocupă locul 2, cu 70 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Arsenal şi tot atâtea câte are şi Manchster City, care încheie podiumul (cele trei echipe mai au câte o restanţă de disputat, dar rivalele „cormoranilor” au jucat deja în această etapă), şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în campionat, iar în runda precedentă s-a impus acasă, scor 3-1 cu Sheffield United.

În această perioadă, echipa lui Jurgen Klopp s-a califcat în sferturile de finală din Europa League, după 5-1 (d) şi 6-1 (a) cu Sparta Praga în optimile de finală ale competiţiei, şi a fost eliminată în sferturile de finală din FA Cup (Cupa Angliei) chiar de Manchester United, scor 3-4 în deplasare.

În partidele disputate pe terenuri străine în acest campionat, Liverpool a bifat opt succese, patru remize şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Mohamed Salah, cu 16 reuşite în Premier League.

În meciul din tur, disputat pe 17 decembrie 2023, cele doupă echipe au remizat pe Anfield, scor 0-0, iar în ultimul duel direct, de pe 17 martie 2024, Manchester United s-a impus în faţa lui Liverpool, pe teren propriu, cu 4-3, în sferturile de finală din FA Cup (Cupa Angliei).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Manchester United - Liverpool.

Manchester United - Liverpool GG


Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol