Lille - Marseille, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Franţei, este programat, vineri, 5 martie, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 şi Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lille, care încearcă să îşi consolideze poziţia în clasament, şi Marseille, aflată încă în cursa pentru Champions League, deschid etapa a 28-a din Ligue 1.

Lille este pe locul 4, cu 46 de puncte, la doar trei distanţă de ultima poziţie de Liga Campionilor (3), ocupată de Monaco, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus acasă în faţa lui Lens, scor 2-1.

În acest interval, echipa antrenată de Paolo Fonseca s-a calificat în sferturile de finală din Europa League, după ce a trecut în optimile de finală de Sturm Graz, 3-0 în deplasare şi 1-1 acasă.

Lille este lider într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu în acest sezon din Ligue 1, unde a acumulat 30 de puncte după nouă succese, trei remize şi un eşec, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Jonathan David, cu 15 goluri (al doilea al competiţiei, după Kylian Mbappe, care are 24).

Atenţie, Lille are şase meciuri consecutive fără înfrângere, în toate competiţiile!

Marseille ocupă locul 7, cu 39 de puncte, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri bifate în ultimele cinci etape din Ligue 1, iar în runda precedentă a pierdut pe teren propriu în faţa liderului PSG, scor 0-2.

La rândul ei, în această perioadă, echipa antrenată de Jean-Louis Gasset (care l-a înlocuit în februarie pe Gennaro Gattuso) s-a calificat în sferturile de finală din Europa League, după ce eliminat-o în optimile de finală pe Villarreal, 4-0 acasă şi 1-3 în deplasare.

În partidele disputate pe terenuri străine în actualul campionat, Marseille a înregistrat două succese, patru remize şi şapte eşecuri (are cel mai slab punctaj în deplasare, 10 puncte, la fel ca Le Havre şi Clermont), iar golgheterul echipei este Pierre-Emerick Aubameyang, cu 11 reuşite în Ligue 1.

Atenţie, Marseille a pierdut ultimele trei meciuri oficiale, 1-3pe terenul lui Villareal în Europa League, 0-2 în deplasare cu Rennes şi 0-2 acasă cu PSG, ambele în Ligue 1!

În meciul din tur, disputat pe 4 noiembrie 2023 pe Stade Velodrome, Marseille şi Lille au terminat la egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,33 pentru cota 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lille - Marseille.

Lille - Marseille


1X
Cotă

1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol