Manchester City - Aston Villa, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 3 aprilie, de la ora 22:15, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City - Aston Villa, două echipe din Top 4, despărţite de doar cinci puncte în clasament, se întâlnesc în derby-ul etapei a 30-a, intermediară, din Premier League.

Manchester City este pe locul 3, cu 64 de puncte, cu trei mai puţine decât liderul Liverpool şi cu unul sub a doua clasată, Arsenal, cu care a remizat pe teren propriu, scor 0-0, în etapa precedentă şi a ajuns, astfel, la trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci partide din campionat (a ajuns la 23 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile; ultimul eşec a avut loc pe 6 decembrie 2023 la Birmingham, 0-1 cu Aston Villa!).

În acest interval, echipa lui Pep Guardiola a avansat în semifinalele din FA Cup (Cupa Angliei), după 6-2 în deplasare cu Luton în optimile de finală şi 2-0 acasă cu Newcastle în sferturile de finală, precum şi în sferturile de finală din Champions League după ce s-a impus pe teren propriu în manşa a doua a optimilor de finală în faţa celor de la Copenhaga, pe teren propriu, scor 3-1.

Manchester United este, alături de Liverpool, una din cele două echipe fără înfrângere pe teren propriu în acest sezon din Premier League, cu 10 succese şi cinci remize, iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 18 goluri.

Aston Villa ocupă locul 4, cu 59 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Wolverhampton, scor 2-0.

În această perioadă, echipa lui Unai Emery s-a calificat în sferturile de finală din Conference League, după ce a trecut în optimile de finală de Ajax, 0-0 în deplasare şi 4-0 acasă.

În partidele disputate pe terenuri străine în acest campionat, Aston Villa a bifat şate succese, patru remize şi patru eşecuri (are patru egaluri în ultimele şapte deplasări în toate competiţiile), iar golgheterul echipei este Ollie Watkins, cu 16 reuşite în Premier League.

În meciul tur, disputat pe 6 decembrie 2023, Aston Villa a câştigat pe teren propriu cu Manchester City, scor 1-0, graţie golului marcat de Bailey (74).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester City - Aston Villa.

Manchester City - Aston Villa 1

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol