Fiorentina - Atalanta, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Italiei, este programat, miercuri, 3 aprilie, de la ora 22:00, pe Stadio Artemio Franchi din Firenze, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fiorentina şi Atalanta, două echipe cu un parcurs modest în Serie A şi care au ocazia să salveze sezonul prin cucerirea unui trofeu, se întâlnesc în prima manşă a semifinalelor din Coppa Italia (returul este programat pe 24 aprilie).

Fiorentina a intrat în competiţie în optimile de finală, privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedenta ediţie de campionat, fază în care a trecut de Parma, scor 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-1 la penalty-uri, iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Bologna, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 la penalty-uri (a jucat ambele partide pe teren propriu).

În Serie A, echipa antrenată de Vincenzo Italiano este pe locul 10 după 30 de etape, cu 43 de puncte (mai are de jucat o restanţă), iar în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, a pierdut acasă în faţa celor de la Milan, scor 1-2.

Fiorentina are în palamares şase trofee Coppa Italia, ultimul fiind cucerit în 2001, după 1-0 în deplasare şi 1-1 acasă cu Parma în finală, şi a pierdut de cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, în 2023, scor 1-2 cu Inter.

Atalanta, care a debutat în actuala ediţie din Coppa Italiei în optimile de finală, privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedenta ediţie de campionat, a eliminat-o în această fază a competiţiei pe Sassuolo, 3-1 acasă, pentru ca în sferturile de finală să treacă de Milan, 2-1 în deplasare.

În Serie A, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini ocupă locul 6 după 30 de etape, cu 50 de puncte, la şapte distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, s-a impus pe terenul lui Napoli, scor 3-0.

Atalanta a câştigat o dată Cupa Italiei, în 1963, după o finală cu Torino, scor 3-1, şi a pierdut de patru ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2021, scor 1-2 cu Juventus.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în actuala stagiune din Serie A, Fiorentina s-a impus în faţa celor de la Atalanta pe teren propriu, cu 3-2, după golurile marcate de Bonaventura (35), Quarta (45) şi Kouame (76), respectiv, Koopmeiners (20) şi Lookman (53).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Fiorentina - Atalanta.

Fiorentina - Atalanta 1X

Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol