Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, meci contând pentru etapa 1 a play-off-ului din liga a doua a României, este programat, joi, 28 martie, de la ora 19:00, pe Stadionul Michael Klein, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Corvinul Hunedoara, una dintre surprizele plăcute ale sezonului regulat, şi Gloria Buzău, care are asigurată cel puţin prezenţa la barajul de menţinere-promovare, se întâlnesc în etapa 1 a play-off-ului din Liga 2.

Corvinul Hunedoara intră în play-off pe locul 3, cu 19 puncte, la două distanţă de liderul Şelimbăr, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din sezonul regulat, iar în cea mai recentă etapă a pierdut în deplasare, scor 1-3 cu Unirea Slobozia.

Echipa antrenată de Florin Maxim, care a promovat în vara anului trecut din Liga 3, este calificată şi în sferturile de finală din Cupa României, fază în care va juca, pe teren propriu, cu CFR Cluj, pe 2 aprilie 2024.

În acest an, Corvinul Hunedoara a pierdut două din cele patru partide disputate în Liga 2, ambele în deplasare, 1-2 cu Gloria Buzău şi 1-3 cu Unirea Slobozia, dar nu a mai cedat acasă de şase meciuri, indiferent de competiţie.

Atenţie, Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare, deoarece este club de drept public (doar cluburile de drept privat pot accede în Liga 1)!

Gloria Buzău începe play-off-ul de pe locul 4, cu 17 puncte, tot atâtea câte are şi Mioveni şi cu unul mai mult decât Csikszereda, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în precedentele cinci etape, iar în ultima rundă din sezonul regulat s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, scor 5-0.

De menţionat că Gloria Buzău s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în play-off, după ce anul trecut a terminat pe locul 5 şi a disputat barajul de menţinere-promovare în Liga 1, 0-0 acasă şi 1-5 în deplasare cu UTA (Steaua a terminat pe 2, dar nu a avut drept de promovare).

În acest an, echipa antrenată de Andrei Prepeliţă are asigurată cel puţin prezenţa în barajul de menţinere-promovare în Liga 1 deoarece două din cele şase echipe care participă în play-off, Şelimbăr şi Corvinul Hunedoara, nu au drept de promovare!

În meciul disputat în sezonul regulat al actualei ediţii din Liga 2, Gloria Buzău s-a impus pe teren propiu în faţa celor de la Corvinul Hunedoara, pe 1 martie 2024, scor 2-1, după golurile marcate de M. Rădulescu (8) şi Cr. Dumitru (12p), respectiv, M. Coman (53p).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronostiocul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău.

Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău
X2
Cotă
1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol