Valladollid - Eibar, meci contând pentru etapa a 32-a din liga a doua a Spaniei, este programat, duminică, 24 martie, de la ora 17:15, pe Estadio Jose Zorillo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Valladollid şi Eibar, două echipe care şi-au propus promovarea în acest sezon, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 32-a din LaLiga 2.

Valladolid este pe locul 7, cu 48 de puncte, la un singur punct distanţă de poziţiile care asigură participarea la play-off-ul de promovare (3-6) şi la cinci în urma lui Elche, care ocupă locul 2, direct promovabil (alături de locul 1).

Echipa antrenată de uruguayanul Paulo Pezzolano vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Ferrol, scor 0-2.

În partidele disputate acasă în această ediţie din LaLiga 2, Valladolid a înregistrat 10 succese, trei remize şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Mamadou Sylla, cu şase goluri.

Valladolid, la care brazilianul Ronaldo deţine 82% din acţiuni şi este preşedinte, a retrogradat la finalul sezonului trecut din LaLiga, după ce a terminat pe locul 18 din 20 (a avut cu un singur punct mai puţin decât Almeria, echipa de pe locul 17).

Eibar ocupă locul 4, cu 52 de puncte, la unul singur în urma lui Elche, care este pe 2 şi cu patru mai puţine decât liderul Leganes, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape, iar în runda precedentă s-a impus în faşa lui Villarreal B, acasă, cu 2-0.

În meciurile disputate în deplasare în acest campionat, echipa antrenată de Joseba Etxeberria a bifat şase succese, trei remize şi şase eşecuri, iar golgheterul ei este Jon Bautista, cu 11 reuşite în LaLiga 2.

Eibar a retrogradat din LaLiga la finalul sezonului 2020-2021, iar în cele două sezoane din LaLiga a disputat de două ori play-off-ul de promovare, de pe locurile 5 şi, respectiv, 3, dar a pierdut de fiecare dată în semifinale).

În meciul din tur, disputat pe 23 octombrie 2023, Eibar s-a impus pe teren propriu în faţa lui Valladolid cu 5-1, după golurile marcate de Aketxe 22, Jon Bautista 32, Stoichkov 69, Qasmi 84 şi Y. rahmani 90+7, respectiv, Sylla 48.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Valladolid - Eibar.

Valladolid - Eibar 1X

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol