Franţa - Germania, meci amical, este programat, sâmbătă, 23 martie, de la ora 22:00, pe Stade des Lumiers din Lyon, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa, vicecampioană mondială, şi Germania, gazda turneului final al Campionatului European din 2024, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide de pregătire ale zile.

Franţa s-a calificat fără emoţii la Euro 2024, după ce a câştigat Grupa B, din care au mai făcut parte Olanda, Grecia, Irlanda şi Gibraltar, fără înfrângere (şapte victorii şi un rezultat de egalitate) şi cu doar trei goluri primite.

În ultimul meci, disputat pe 21 noiembrie 2023, reprezentativa lui Didier Deschamps a remizat în deplasare cu Grecia, scor 2-2. Până la debutul la turneul final, naţionala „cocoşului galic” va mai juca încă un meci amical, cu Chile, la Marseille (26 martie).

De menţionat că Franţa nu a mai pierdut un meci acasă de aproape doi ani, mai precis de la un 0-1 cu Croaţia, în iunie 2022, în Nations League (de atunci a câştigat toate cele şase partide disputate pe teren propriu).

Germania va participa la Euro 2024 din postura de ţară organizatoare a turneului final, astfel că în ultimul an a disputat doar partide amicale, iar bilanţul nu este tocmai încurajator: trei victorii, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri.

Mai mult, naţionala lui Julian Nagelsman a pierdut ultimele două partide de pregătire, disputate în noiembrie 2023, 2-3 acasă cu Turcia şi 0-2 în deplasare cu Austria (printre eşecurile de anul trecut s-au mai numărat un 0-2 cu Columbia şi un 1-4 cu Japonia, ambele pe teren propriu!).

Germania va mai juca trei meciuri amicale până la debutul la Euro 2024, cu Olanda (26 martie), Ucraina (3 iunie) şi Grecia (7 iunie).

Atenţie, după finala CM din Qatar 2022, Franţa a pierdut un singur meci, amicalul cu Germania, de anul trecut, scor 1-2, acesta fiind primul succes obţinut de nemţi în faţa „tricolorilor” de la cel din sferturile de finală de la CM din Brazlia 2014 (în această perioadă, „Les Bleus” s-au impus de patru ori, iar de alte două ori a fost remiză).

Ultimul meci oficial între cele două echipe naţionale a avut loc la Euro 2020, pe 15 iunie 2021 (turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19), pe Allianz Arena din Munchen, iar Franţa s-a impus cu Germania, scor 1-0 (Hummels 20a).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Franţa - Germania.

Franţa - Germania 1X

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol