Simona Halep - Paula Badosa, meci contând pentru primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami (Florida, SUA), este programat, marţi, 19 martie, nu înainte de ora 17:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Simona Halep revine în circuitul WTA după 19 luni de pauză, perioadă în care a fost suspendată pentru dopaj (Sport Resolutions a dictat patru ani, începând din 7 ocombrie 2022, dar TAS a redus sancţiunea la doar nouă luni, care au expirat, de fapt, pe 6 iulie 2023).

Simona Halep a disputat ultimul meci pe 29 august 2022, când pierdea în primul tur de la US Open în faţa Dariei Snigur (2-6, 6-0, 4-6).

Fostul lider mondial, care nu mai figurează în clasamentul WTA, a primit un wild card pentru a participa la Miami Open, şi o va întâlni în primul tur pe Paula Badosa, o altă jucătoare cu probleme, cauzate de accidentări repetate.

„E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere. Miami e un turneu bun, mi-a plăcut mereu să joc acolo. Însă e greu acum să spun ceva. Am deja un an și jumătate de când nu joc meciuri oficiale și e greu să-mi dau cu părerea acum. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere și după aceea o să-mi setez obiectivele”, a declarat Simona Halep.

De partea cealaltă, Paula Badosa este într-o formă foarte slabă, nereuşind să treacă de turul doi la niciun turneu în 2024, cu excepţia Australian Open, unde a ajuns în 16-imile de finală (runda a treia); de altfel, ultima performanță notabilă a sportivei din Spania este sfertul de finală disputat la Roma, în 2023 (fostul număr 2 WTA a ajuns acum pe locul 80).

Paula Badosa s-a confruntat cu probleme de ordin medical în ultimii ani, iar în 2023 a lipsit de pe teren cinci luni; în februarie anul acesta a fost forţată să se retragă de la Dubai, ca urmare a unei accidentări la spate.

Învingătoarea din partida Simona Halep - Paulei Badosa va juca în turul al doilea al competiţiei cu Aryna Sabalenka, 2WTA, care are liber în prima rundă.

Simona Halep are un palmares cu 24 de trofee WTA câştigate în carieră, printre care Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), în timp ce Paula Badosa a cucerit trei titluri până acum, cel mai important fiind cel de la Indian Wells (2021).

Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar Simona Halep s-a impus de fiecare dată în meciurile cu Paula Badosa, 6-3, 6-1 în turul al doilea la Madrid (2022) şi 6-1, 6-2 în optimile de finală la Wimbledion (2022).

Superbet oferă cota 2,40 pentru pronosticul Total Seturi Peste 2,5: trei seturi, indiferent de câştigătoare, în meciul Simona Halep - Paula Badosa.

Simona Halep - Paula Badosa Total seturi peste 2,5


Cotă 2,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol