FCSB - Sepsi, meci contând pentru etapa a 1 a play-off-ului din campionatul României, este programat, duminică, 17 martie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB, liderul care a dominat sezonul regulat, şi Sepsi, echipa care a prins în ultimul moment un loc în Top 6, încheie prima etapă a play-off-ului din SuperLiga.

FCSB este pe locul 1, cu 32 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe Arena Naţională, într-un meci considerat a fi fost disputat în deplasare, scor 0-4 cu Rapid.

De altfel, înfrângerea în faţa giuleştenilor a pus capăt unei serii de 11 meciuri fără înfrângere în SuperLiga, care a cuprins opt victorii şi trei rezultate de egalitate (FCSB nu mai pierduse din 3 decembrie 2023, 0-2 acasă cu Oţelul Galaţi).

Echipa antrenată de Elias Charalambous a înregistrat 10 succese, trei remize şi două eşecuri în partidele disputate acasă în acest sezon din SuperLiga (este neînvinsă pe teren propriu în 2024), iar cei mai buni marcatori ai roş-albaştrilor sunt Florinel Coman şi Darius Olaru, fiecare cu câte 14 goluri.

Atenţie, FCSB conduce cu 13-2 la victorii directe, din totalul de 21 de întâlniri oficiale cu Sepsi, şi a câştigat de fiecare dată în ultimele şase partide directe!

Sepsi ocupă locul 6, cu 22 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în ultima etapă din sezonul regulat s-a impus pe terenul celor de la Petrolul cu un gol marcat în prelungiri, scor 2-1.

Echipa antrenată de Bernd Storck, care a prins in extremis ultima poziţie din play-off, graţie celor trei victorii consecutive în SuperLiga, este pentru a patra oară în Top 6 în cele şapte sezoane petrecute în primul eşalon al fotbalului românesc (a promovat în premieră în 2017).

În partidele disputate în deplasare în actualul campionat, Sepsi a bifat cinci succese, două remize şi opt eşecuri, iar golgheterul echipei este Marius Ştefănescu, cu 11 reuşite în SuperLiga.

De menţionat că în mandatul lui Bernd Storck, partidele lui Sepsi covăsnenilor sunt foarte spectaculoase, în cele 14 meciuri de la instalarea antrenorului german înscriindu-se în total 42 de goluri!

În meciurile disputate în sezonul regulat, FCSB s-a impus de fiecare dată în faţa lui Sepsi, în tur, în deplasare, cu 5-2 (Şut 6, Olaru 11, Fl. Coman, 57, Oct. Popescu 69, Djokovic 75p / Safranko 51, Alimi 60), şi în retur, acasă, cu 1-0 (Al. Băluţă 16).

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul FCSB - Sepsi.

FCSB - Sepsi


1
Cotă

1,70

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol