Dinamo - UTA, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul României, este programat, vineri, 8 martie, de la ora 20:00, pe Stadionul Arcul de Triumf, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo, care încearcă să încheie sezonul regulat pe un loc de baraj, şi UTA, echipă aflată în lupta pentru un loc de play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai importante partide ale etapei a 30-a din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 15 (direct retrogradabil), cu 26 de puncte, la unul singur distanţă de poziţiile care permit disputarea barajului şi la şase sub ultimul loc care asigură menţinerea în SuperLiga, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Poli Iaşi, scor 0-0.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, echipa antrenată de Zeljko Kopic a înregsitrat patru succese, trei egaluri şi şapte înfrângeri, iar cel mai buni marcatori ai ei sunt Dennis Politic şi Goncalo Gregorio, fiecare cu câte şase goluri în SuperLiga.

UTA ocupă locul 9 cu 40 de puncte, tot atâtea câte au şi Sepsi (joacă în deplasare cu Petrolul) şi Hermannstadt (joacă în deplasare cu CFR Cluj), şi cu unul sub U Cluj, echipa de pe 6 (joacă în deplasare cu Voluntari), şi cu două mai puţine ca Farul, care e pe 5 (joacă în deplasare cu Botoşani).

Practic, echipa lui Mircea Rednic este obligată să câştige pe terenul celor de la Dinamo pentru a spera la calificarea în play-off, dar chiar şi aşa trebuie să aştepte jocul rezultatelor (teoretic, poate ajunge în Top 6 chiar şi cu un egal, având avantajul meciurilor directe cu U Cluj, dar toate celelalte contracandidate trebuie să piardă).

„Bătrâna Doamnă” vine după trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FCU 1948 Craiova, scor 3-2 (arădenii au pierdut în 2024 doar în faţa primelor două clasate, FCSB şi Rapid, în rest au bifat cinci victorii şi o remiză).

UTA a înregistrat trei succese, cinci remize şi şase eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterul echipei este Claudiu Micovschi, cu şapte reuşite în SuperLiga.

În meciul din tur, disputat pe 6 noiembrie 2023, UTA s-a impus la Oradea în faţa lui Dinamo, cu scorul de 2-1, după golurile marcate de Micovschi (41) şi Freitas (90+4), respectiv, Politic (8).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo - UTA.

Dinamo - UTA


1X
Cotă

1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol