Universitatea Craiova - Rapid, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul României, este programat, luni, 4 martie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi Rapid, două echipe calificate deja în play-off şi care vizează măcar locul 2 la finalul acestui sezon, se întâlnesc în derby-ul etapei a 29-a din SuperLiga, penultima din sezonul regulat.

Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 45 de puncte, cu şase mai puţine decât Rapid (locul 2) şi la cinci în urma celor de la CFR Cluj (locul 3), care au jucat deja în această rundă, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus în deplasare, scor 3-2 cu Petrolul.

Practic, după ce a pierdut primele două partide din 2024, ambele acasă, cu Farul şi cu FCSB, echipa antreantă de Ivailo Petev a legat cinci runde consecutive fără înfrângere, dar bulgarul rămâne cu picioarele pământ: „Titlul? Nu! Obiectivul meu este să câştig următorul meci!”.

„Vom întâlni o echipă bună a campionatului, care a investit foarte mult în transferuri. Presiunea pentru noi se va termina numai când va lua sfârşit sezonul, nu după ce am intrat în play-off”, a mai spus Ivailo Petev.

În meciurile disputate pe teren propriu în această ediţie de campionat, Universitatea Craiova a bifat şapte succese, patru remize şi trei eşecuri (are o singură victorie acasă în 2024), iar golgheterul echipei este Alexandru Mitriţă, cu nouă reuşite în SuperLiga.

Rapid ocupă locul 2, cu 51 de puncte, şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci etape, iar în runda precedentă s-a impus în Giuleşti, în faţa celor de la UTA, cu 4-1 (echipa antrenată de Cristiano Bergodi a câştigat şase din cele şapte partide disputate în campionat în 2024).

„Jucăm cu o echipă puternică şi foarte importantă, care are jucători de calitate. Nu e un meci decisiv, cele decisive vor fi în play-off. Acolo se poate întâmpla orice. Suntem bucuroşi că suntem pe locul 2 şi vom ataca titlul în play-off. Sunt sigur că ne putem bate la titlu”, a spus Cristiano Bergodi.

Rapid este a doua într-o ierarhie a partidelor disputate în deplasare în această stagiune din SuperLiga, cu 22 de puncte acumulate după cinci succese, şapte egaluri şi două eşecuri (doar FCSB stă mai bine, cu 31 de puncte), iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Albion Rrahmani, cu 11 goluri.

În meciul din tur, disputat pe 29 octombrie 2023, Rapid s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Universitatea Craiova cu 2-0, după golurile marcate de Funsho Bamgboye 836) şi Borja Valle (80).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova - Rapid.

Universitatea Craiova - Rapid 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol