Manchester City - Manchester United, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 3 martie, de la ora 17:30, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City şi Manchester United se întâlnesc în derby-ul oraşului şi al etapei a 27-a din Premier League, într-un moment în care „cetăţenii” luptă cu şanse mari pentru al patrulea titlu consecutiv, în timp ce „diavolii” încearcă doar o clasare în Top 4.

Manchester City are 59 de puncte şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Bournemouth, scor 1-0.

În această perioadă, echipa lui Pep Guardiola a mai bifat două succese oficiale, unul în prima manşă a optimilor de finală din Champions League, 3-1 în deplasare cu Copenhaga (returul se dispută pe 6 martie), şi unul în FA Cup (Cupa Angliei), 6-2 pe terenul celor de la Luton Town, reuşind, astfel, calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, fază în care va juca, acasă, cu Newcastle (16 martie).

Manchester City este neînvinsă pe teren propriu în această ediţie din Premier League, reuşind nouă succese şi patru remize, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 17 goluri.

Atenţie, după derby-ul cu Manchester United, Manchester City le va întâlni pe Liverpool (d), Arsenal (a) şi Aston Villa (a), program care poate fi decisiv în cursa pentru un nou titlu de campioană!

Manchester United este pe locul 6, cu 44 de puncte, şi a pierdut în etapa precedentă, 1-2 acasă cu Fulham, eşec care a pus capăt unei serii de patru victorii consecutive obţinute în Premier League.

Echipa lui Erik ten Hag a câştigat însă cel mai recent meci oficial, disputat în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), 1-0 în deplasare cu Nottingham Forest, urmând să joacă în faza următoare a competiţiei, pe teren propriu, cu Livwerpool (17 martie).

În partidele disputate în deplasare în acest campionat, Manchester United a înregistrat şapte succese, un egal şi cinci eşecuri, iar golgheterii echipei sunt Scott McTominay şi Rasmus Hojlund, fiecare cu câte şapte reuşite în Premier League.

De menţionat că în ultimele opt runde din campionat Manchester United a avut doar rezultate în care s-au marcat peste 2,5 goluri!

În meciul din tur, disputat pe 29 octombrie 2023, Manchester City s-a impus în faţa lui Manchester United pe Old Trafford, cu 3-0, după golurile marcate de Haaland (26p, 49) şi Foden (80); de altfel, "cetăţenii" au cinci victorii în ultimele şase meciuri directe cu „diavolii”!

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester City - Manchester United.

Manchester City - Manchester United


1
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol