FCSB - Petrolul, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul României, este programat, duminică, 3 martie, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB este gata să mai facă un pas spre primul titlu de campioană din ultimii nouă ani, în faţa celor de la Petrolul, o echipă tot mai departe de play-off, într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 29-a din SuperLiga.

FCSB este lider, cu 61 de puncte, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în

etapa precedentă s-a impus în deplasare, cu Voluntari, scor 2-1 (nu a piedut deloc în 2024).

Echipa antrenată de Elias Charalambous este sigură deja că a câştigat sezonul regulat, iar acum încearcă să mărească distanţa faţă de urmăritoare, înainte de înjumătăţirea punctelor, pentru un avantaj cât mai mare la startul play-off-ului.

“Avem un meci cu o echipă care luptă pentru un loc în primele şase. Jucătorii ştiu că punctele se înjumătăţesc în play-off şi nu se vor relaxa. Nicio şansă să odihnim jucători pentru meciul cu Rapid! Următorul meci e mereu cel mai important, abia după aceea vom vedea ce va fi”, a declarat Elias Charalambous.

FCSB a bifat nouă succese, trei remize şi două eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest sezon intern şi dă cei mai buni doi marcatori ai campionatului, pe Florinel Coman şi Darius Olaru, fiecare cu câte 14 goluri în SuperLiga.

Petrolul ocupă locul 10, cu 35 de puncte, şi vine după o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a cedat acasă, în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 2-3 (al doilea eşec consecutiv, după 0-1 în deplasare cu UTA).

„Trebuie să fim atenţi, dacă nu intrăm în primele şase, în play-out sunt echipe cu puncte apropiate şi lupta va fi crâncenă şi se va da până la capăt. Chiar dacă nu vom fi în play-off, trebuie să facem puncte şi să avem o diferenţă mai mare faţă de restul echipelor”, a declarat Florin Pîrvu, antrenorul „lupilor galbeni”.

Petrolul are două succese, opt remize şi patru eşecuri în partidele disputate în deplasare în aceste sezon din SuperLiga, iar golgheterii echipei sunt Jair şi Gicu Grozav, fiecare cu câte şase reuşite în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 28 octombrie 2023, Petrolul şi FCSB au remizat la Ploieşti, scor 2-2, după golurile marcate de Jair (70) şi Grozav (90+7p), respectiv, Djokovic (2) şi Al. Băluţă (49).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul FCSB - Petrolul.

FCSB - Petrolul


1
Cotă

1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol