Poli Iaşi - Dinamo, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul României, este programat, vineri, 1 martie, de la ora 20:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poli Iaşi şi Dinamo, două echipe care luptă pentru evitarea retrogradării, deschid etapa a 29-a din SuperLiga cu o partidă în care cele trei puncte puse în joc sunt mai importante ca niciodată.

Poli Iaşi este pe locul 13, de baraj, cu 31 de puncte, cu şase mai multe decât Dinamo, care ocupă prima poziţie direct retrogradabilă, 15, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare, scor 1-1 cu FCU 1948 Craiova.

Moldovenii, care nu vor fi conduşi de pe banca tehnică de antrenorul principal Leo Grozavu, eliminat în Bănie, au moralul ridicat după ultima partidă de pe teren propriu, 3-1 cu Rapid.

De altfel, în meciurile disputate acasă în acest campionat, Poli Iaşi a înregistrat patru succese, şase remize şi patru eşecuri, iar golgheterul echipei este Alin Roman, cu opt reuşite în SuperLiga.

Atenţie, ieşenii nu au cedat decât o singură dată în ultimele cinci dispute de pe teren propriu 1-3 cu FCSB, liderul la zi din SuperLiga, pe 19 decembrie 2023!

Dinamo ocupă locul 15, cu 25 de puncte, cu două mai puţine decât Voluntari, care e pe 14, ultima poziţie care asigură disputarea barajului de menţinere - promovare, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă rundă s-a impus pe teren propriu, scor 1-0 cu Hermannstadt.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic are trei victorii în ultimele patru meciuri, cu Farul, Oţelul şi Hermannstadt, în care care a înscris şase goluri şi a primit unul singur.

În partidele disputate în deplasare în acest sezon din SuperLiga, Dinamo a înregistrat trei succese, un egal şi 10 eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Goncalo Gregorio şi Dennis Politic, fiecare cu câte şase goluri în campionat.

De menţionat că Dinamo continuă să aibă cel mai slab atac din campionat, cu doar 21 de goluri marcate în 28 de etape!

„Poli Iaşi este o echipă bună, are potenţial ofensiv, calitate, acasă joacă foarte agresiv, cu intensitate, ne aşteaptă un meci complicat, dar vom fi pregătiţi, am avut două zile de recuperare, dar vom fi la un nivel optim. Noi trebuie să ne adaptăm la nivelul de agresivitate al lui Poli Iaşi, la intensitatea lor”, a declarat Zeljko Kopic.

În meciul din tur, disputat pe 27 octombrie 2023, Dinamo şi Poli iaşi au remizat pe Arena Naţională din Bucureşti, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Poli Iaşi - Dinamo.

Poli Iaşi - Dinamo 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol