Universitatea Craiova - Voluntari, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul României, este programat, luni, 26 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi Voluntari, două echipe cu obiective diametral opuse în această ediţie de campionat, se întâlnesc în cea mai dezechilibrată partidă a etapei a 27-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova este pe locul 5, cu 39 de puncte, şi începe să aibă emoţii pentru accesul în play-off, în condiţiile în care vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Botoşani, scor 2-2.

De menţionat că în ultimele opt etape oltenii au acumulat şapte puncte (doar Voluntari a strâns mai puţine, şase) şi au primit mai multe goluri decât Botoşani, Dinamo, Poli Iaşi şi Voluntari.

Echipa antrenată de Ivailo Petev are şase succese, patru remize şi trei eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul ei este Alex Mitriţă, cu nouă reuşite în SuperLiga.

„Suntem într-o situaţie nu tocmai bună şi singuri trebuie să ieşim de aici. Şi să iese doar prin victorie. Nu e prima dată când s-a vorbit că aş putea fi înlocuit, dar pentru mine singurii importanţi sunt jucătorii. Nu îmi este frică că vom pierde play-off-ul. Totul depinde de noi", a declarat Ivailo Petev.

Voluntari are 27 de puncte şi ocupă în acest moment un loc de baraj, dar Dinamo şi Botoşani, aflate pe poziţii retrogradabile, se apropie tot mai mult, mai ales că ilfovenii au înregistrat trei egaluri şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în cea mai recentă au pierdut acasă cu UTA, scor 0-1.

Din deplasare, echipa antrenată de Nicolae Dică a adus 14 puncte, după trei succese, cinci remize şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Adam Nemec, cu şase goluri în SuperLiga.

„Clasamentul este strâns, dar de asta s-au apucat de fotbal, sunt jucători cu experienţă, unii au mai trecut prin momente dificile, e important să menţinem echipa în prima ligă. Am aşteptări de la toţi jucătorii”, a spus Nicolae Dică.

În meciul tur, disputat pe 7 octombrie 2023, Voluntari a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Universitatea Craiova - Voluntari.

Universitatea Craiova - Voluntari 1

Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol