CFR Cluj - Dinamo, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul României, este programat, vineri, 23 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj, aflată încă în lupta pentru titlul de campioană, şi Dinamo, mai în formă ca niciodată în acest sezon, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 27-a din SuperLiga.

CFR Cluj este pe locul 3, cu 45 de puncte, la 10 distanţă de liderul FCSB şi la trei în urma celor de la Rapid, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus în faţa lui FCU 1948 Craiova, în deplasare, scor 3-1.

Ardelenii au al doilea cel mai bun atac (46 de goluri marcate, doar FCSB a înscris mai multe, 47) şi a treia cea mai bună defensivă (26 de goluri primite, doar FCSB - 21 şi Petrolul - 25 au încasat mai puţine) din SuperLiga, iar de la instalarea lui Adrian Mutu pe banca tehnică au obţinut trei

victorii în patru partide (au pierdut acasă cu Rapid, scor 0-1, singura înfrângere acasă în acest sezon intern).

CFR Cluj este lider într-o ierarhie a meciurilor disputate pe teren propriu în acest campionat, cu 28 de puncte acumulate după opt succese, patru remize şi un eşec, iar golgeterul echipei este Philip Otele, cu nouă reuşite în SuperLiga.

Dinamo ocupă locul 15, cu 22 de puncte, la cinci distanţă de cele două poziţii de baraj şi la opt de FCU 1948 Craiova, care e pe 12, ultimul loc care asigură menţinerea în SuperLiga, şi vine după două victorii consecutive în campionat, 2-0 în deplasare cu Farul şi 3-1 acasă cu Oţelul, care au pus capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic a câştigat patru din ultimele şapte partide disputate în SuperLiga, dar are în continuare cel mai slab atac din campionat, cu doar 20 de goluri marcate, şi cele mai multe înfrângeri, 16.

În meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din SuperLiga, Dinamo are trei succese, o remiză şi nouă eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Denis Politic, cu şase goluri în campionat.

În partida din tur, disputată pe 8 octombrie 2023, Dinamo şi CFR Cluj au remizat în Capitală, scor 1-1, după golurile marcate de Abdallah (10), respectiv, Bîrligea (58); ardelenii au câştigat patru dintre ultimele cinci meciuri directe şi nu au mai cedat în faţa „câinilor roşii” din 2017 (0-3 pe teren propriu).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul CFR Cluj - Dinamo.

CFR Cluj - Dinamo


1
Cotă

1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol