Porto - Arsenal, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 21 februarie, de la ora 22:00, pe Estadio do Dragao, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Porto, obişnuită cu Champions League, şi Arsenal, revenită după şapte ani în cea mai tare competiţie fotbalistică din lume, se întâlnesc într-unul dintre cele mai intersante dueluri din optimile de finală (returul se joacă pe 12 martie).

Porto s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 în Grupa H, în care a obţinut următoarele rezultate: 3-1 (d) şi 5-3 (a) cu Şahtior Doneţk, 0-1 (a) şi 1-2 (d) cu Barcelona, 4-1 (d) şi 2-0 (a) cu Antwerp.

În Primeira Liga, echipa antrenată de Sergio Conceicao este pe locul 3 după 22 de etape, cu 48 de puncte, la şapte distanţă de liderul Benfica, iar cea mai recentă partidă oficială s-a impus în campionat, pe teren propriu, scor 2-0 cu Amadora.

De menţionat că Porto a câştigat un singur meci din ultimele trei, dar acasă nu a mai pierdut de zece partide, indiferent de competiţie (nouă victorii şi un rezultat de egalitate).

Porto a câştigat de două ori Liga Campionilor din tot atâtea finale disputate, în 1987 (2-1 cu Bayern Munchen la Viena) şi în 2004 (3-0 în cu Monaco, la Gelsenkirchen).

Arsenal a ajuns în optimile de finală din Champions League din postura de câştigătoare a Grupei B, după următoarele rezultate: 4-1 (a) şi 1-1 (d) cu Eindhoven, 1-2 (d) şi 6-0 (a) cu Lens, 2-1 (d) şi 2-0 (a) cu Sevilla.

În Premier League, echipa lui Mikel Arteta este pe locul 3 după 25 de etape, cu 55 de puncte, cu două mai puţine decât liderul Liverpool, şi vine după o victorie înregistrată în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, scor 5-0 pe terenul celor de la Burnley.

De altfel, Arsenal a câștigat ultimele trei partide jucate în deplasare, în care a marcat de 13 ori şi a primit un sigur gol!

Arsenal a ajuns o singură dată în ultimul act din Liga Campionilor, în 2006, când a pierdut în faţa celor de la Barcelona, scor 1-2 pe Stade de France din Paris.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2009-2010 din Champions League, când Porto s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 2-1, dar Arsenal s-a calificat mai departe după ce a câştigat returul de pe Emirates cu 5-0.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Porto - Arsenal.

Porto - Arsenal

2
Cotă

1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol