Everton - Crystal Palace, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 19 februarie, de la ora 22:00, pe Goodison Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Everton şi Crystal Palace încheie etapa a 25-a din Premier League cu un adevărat derby al suferinţei, cele două echipe fiind implicate serios în lupta pentru evitarea retrogradării în Championship.

Everton ocupă locul 18, retrogradabil, cu 19 puncte, la unul singur în urma celor de la Luton Town, care sunt pe 17, ultima poziţie care asigură menţinerea în Premier League, şi vine după trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui Manchester City, scor 0-2.

În acest interval de timp, echipa lui Sean Dyche a disputat trei meciuri în FA Cup (Cupa Angliei), trecând în turul al treilea chiar de Crystal Palace, 0-0 în deplasare şi, la rejucare, 1-0 acasă, pentru ca, în 16-imile de finală, să piardă în faţa celor de la Luton Town, pe teren propriu, scor 1-2.

În meciurile disputate pe teren propriu în acest campionat, Everton a înregistrat trei succese, trei remize şi şase înfrângeri, iar golgheterul echipei este Abdoulaye Doucoure, cu şase reuşite în Premier League.

De menţionat că Everton, care are o penalizare de 10 puncte pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, pe care a contestat-o însă şi aşteaptă o decizie finală, nu a câştigat încă în campionat, în 2024!

Crystal Palace este pe locul 16, cu 24 de puncte, cu cinci peste poziţiile retrogradabile, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din Premier League, iar în runda precedentă a pierdut acasă, scor 1-3 cu Chelsea.

La rândul ei, şi echipa lui Roy Hodgson a evoluat în această perioadă în FA Cup (Cupa Angliei), competiţie din care a fost eliminată în turul al treilea chiar de Everton, după 0-0 acasă şi, la rejucare, 0-1 în deplasare.

Crystal Palace are trei succese, trei remize şi şase eşecuri în partidele diputate în pe terenuri străine în actuala ediţie din Premier League, iar cei mai buni marcatori ai echipei în campionat sunt Michael Olise şi Odsonne Edouard, fiecare cu câte şase goluri.

Roy Hodgson (76 de ani), cel mai în vârstă antrenor din cele cinci mari campionate ale Europei, va lipsi de la întâlnirea cu Everton, după ce s-a prăbuşit acum câteva zile la un antrenament şi a ajuns la spital (din 21 martie 2023 la Crystal Palace, legendarul tehnician este în pericol de a fi demis).

În meciul din tur, Everton s-a impus pe terenul celor de la Crystal Palace cu 3-2, după golurile marcate de Mykolenko (1), Doucoure (49) şi Gueye (879, respectiv, Eze (5p) şi Edouard (74).

Superbet oferă cota 2,15 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Everton - Crystal Palace.

Everton - Crystal Palace GG


Cotă 2,15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol