Luton Town - Manchester United, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 18 februarie, de la ora 18:30, pe Kenilworth Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester United, aflată în revenire de formă, porneşte ca favorită în disputa cu nou promovata Luton, într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 25-a din Premier League.

Luton Town ocupă locul 17, cu 20 de puncte, cu unul mai mult decât Everton, care este pe 18, prima poziţie retrogradabilă, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut acasă, cu Sheffield United, ultima clasată, scor 1-3.

În acest interval de timp, echipa lui Rob Edwards a evoluat de trei ori în FA Cup (Cupa Angliei), 0-0 acasă şi, la rejucare, 2-1 în deplasare cu Bolton (liga a treia) în turul al treilea, şi 2-1 pe terenul lui Everton în 16-imile de finală (va juca în optimile de finală ale competiţiei, acasă, cu Manchester City, pe 27 februarie).

Luton Town are trei succese, două remize şi şapte eşecuri în meciurile disputate pe teren propriu în actualul campionat, iar golgheterul echipei este Elijah Adebayo, cu nouă reuşite în Premier League.

Manchester United este pe locul 6, cu 41 de puncte, la opt distanţă de Aston Villa, a patra clasată, care a jucat deja în această etapă şi pe terenul căreia s-a impus în runda precedentă, scor 2-1, ajungând, astfel, la trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci partide din Premier League.

La rândul ei, echipa lui Erik ten Hag a disputat în această perioadă două meciuri în FA Cup, ambele în deplasare, 2-0 cu Wigan (liga a treia) în turul al treilea şi 4-2 cu Newport (liga a patra) în 16-imile de finală, urmând să joace în optimile de finală ale competiţiei, pe 28 februarie, în deplasare, cu Nottingham Forest.

„Diavolii roşii” au înregistrat şase succese, o remiză şi cinci eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Premier League, iar cel mai bun marcator al echipei este Scott McTominay, cu şapte goluri în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 23 noeimbrie 2023, Manchester United s-a impus pe Old Trafford în faţa lui Luton Town cu 1-0, după golul marcat de Lindelof (59); Manchester United este neînvinsă în ultimele 12 meciuri directe (10 victorii, două egaluri), iar ultimul succes al lui Luton Town datează tocmai din 1987 (scor 2-1).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Luton - Manchester United.

Luton - Manchester United


2
Cotă

1,80

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol