Rapid - Hermannstadt, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul României, este programat, vineri, 16 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi Hermannstadt, două echipe aflate în zona locurilor de play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai intersante partide ale etapei a 26-a din SuperLiga.

Meciul are o încărcătură emoţională puternică pentru Marius Măldărăşanu şi Dani Coman, antrenorul şi, respectiv, preşedintele sibienilor, care revin în Giuleşti, acolo unde au reușit performanţe deosebite în trecut.

Rapid este pe locul 2, cu 45 de puncte, la nouă distanţă de liderul FCSB şi cu trei peste CFR Cluj, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 1-0.

De menţionat că echipa antrenată de Cristiano Bergodi este singura din SuperLiga care a câştigat toate cele patru partide disputate în 2024; în plus, giuleştenii sunt neînvinşi de şase etape (nu au mai pierdut de pe 9 decembrie 2023, 1-2 acasă cu Voluntari).

În partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, Rapid a bifat şapte succese, două remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Albion Rrahmani, cu opt reuşite în SuperLiga.

Hermannstadt ocupă locul 6, cu 34 de puncte, cu unul singur peste Sepsi şi U Cluj, şi vine după o victorie, trei egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în runda precedentă a remizat acasă cu Petrolul, scor 0-0.

În ultimele şase etape, sibienii au reuşit o singură victorie, 2-0 pe teren propriu cu Botoşani, iar în rest au înregistrat trei remize şi două înfrângeri; de altfel, Hermannstadt poate fi considerată o echipă a remizelor, având 13 rezultate de egalitate în 25 de etape (la fel ca Oţelul, doar Petrolul are mai multe, 14).

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu este a treia cea mai slabă din în deplasare, de unde s-a întors cu doar 10 puncte, după un succes, şapte remize şi patru eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai ei sunt Daniel Paraschiv şi Silviu Balaure, fiecare cu câte şapte goluri în acest campionat.

În meciul din tur, disputat pe 1 octombrie 2023, Hermannstadt şi Rapid au remizat la Sibiu, scor 1-1, după golurile marcate de Găman (55), respectiv, Al. Ioniţă (3).

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Hermannstadt.

Rapid - Hermannstadt


PsF1
Cotă

1,60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol